Lang motbakke

Kubakken har spilt tre kamper siden sist redaksjonen fikk noe ut på nettsiden. Innsatsen og kvaliteten har som vanlig variert. Og resultatet er null poeng. Nå må Kubakken bruke andre halvdel av sesongen på å kjempe seg ut av gjørma i bunnen av tabellen.

Det startet borte mot Akerselva. Kubakken jobbet veldig godt i forsvar, med en tight og disiplinert boks. Men i overgangene slet vi med presisjonen. Veldig mange pasninger gikk rett i nærmeste forsvarer. Etter drøyt 13 minutter slapp en heldig ball fra midtbanen gjennom forsvarsmuren og forbi en dekket Jostein. Det ble en forsvarskamp for Kubakken. Og forsvaret satt bra. Men mot slutten av andre periode snek nok en marginal ball seg inn i nota, fra en praktisk talt umulig vinkel. I den siste perioden tok Kubakken over stadig mer av kampen, og klarte å sette mer trykk på Akerselvas mål. Men det ville seg ikke denne dagen. En god keeper og litt for mange avslutninger fra vanskelige posisjoner resulterte i smultring i angrep og et hederlig 0-2-tap mot serielederen.

Så kom serietoer Tunet på besøk på Bjølsen. Igjen var Kubakken bra med fra start. Lars og Emil banket inn to kasser før første periode var halvspilt. Så utlignet Tunet i løpet av to minutter. Emil svarte med å sette 3-2 i neste bytt.Med to minutter igjen av perioden utlignet Tunet igjen. Rett før pause vant Espen igjen en ball bak dødlinja, og kunne legge ut til Lars som banket 4-3 i krysset. I andre periode fortsatte Kubakken å produsere. Lars puttet sitt tredje for dagen, før Eivind økte til 6-3. Tremålsledelse ved halvspilt kamp. Det burde kunne gå veien. Men så raknet Kubakken totalt. Det rant inn fire mål på de siste 8 minuttene av andreperiode. I siste periode Prøvde Kubakken å reise seg og snu kampen. Men kreftene strakk ikke til. I stedet fikk Tunet sette et par tidlige mål, og moralen sank som en stein. At det bare ble 10 baklengs til slutt var egentlig litt flaks.

Kampen mot Refstad var avgjørende for hvordan sesongens første halvdel skulle bli: Med seier ville Kubakken være greit med på øvre halvdel av tabellen, med tap ville det bære rett ned i sumpa. Igjen startet Kubakken bra, med gode, etablerte angrep. Ballen gikk trygt fra mann til mann. Da Espen la ballen til Wasa på backen svarte han med å klinke kula oppunder tverrliggeren. Det var Kubakken som styrte kampen. Men Refstad jobber alltid hardt, og er farlige på kontringer. Utligningen kom midtveis i perioden. I andre periode ble Kubakken hardt straffet for dårlige pasninger, og vips sto det 3-1 til Refstad. Dermed måtte Kubakken prøve å skru opp tempoet og trykket et par hakk i tredje periode. Dessverre gikk de fleste skuddene rett i første forsvarer eller over vantet bak mål. Unntaket var Wasa, dagens klart beste Kubakken-spiller, som hadde to-tre klokkerene treff i stanga. Men det ble ikke uttelling før Lars spilte Espen igjennom på en kontring. I en trang situasjon fikk kapteinen føyset ballen i mål. De siste seks minuttene malte Kubakken på, uten å skape mange veldig farlige sjanser. Jostein forlot buret, og da benyttet Refstad anledningen til å sette 4-2-spikeren i kista.

Tre ganske ulike kamper: En god forsvarskamp mot Akerselva, et totalt havari i siste halvdel mot Tunet, og en kamp vi kontrollerte, men hvor vi ble hard straffet for feil, mot Refstad. For så vidt mye bra å ta med seg, hvis man insisterer på å være positiv. Deilig defensiv innsats mot Akerselva, bra kontroll – og Wasas herlige innsats – mot Refstad. Men det som ikke er så bra er jo helt krise. Bunn-nivået mot Tunet var ille. Generelt er vi for dårlige til å produsere framover. Unødvendige feil i avgjørende situasjoner avgjorde mot Refstad. Jaja. Vi får levere bedre i sesongens andre halvdel. Og ta en deilig fest på julebordet!

God jul og godt nyttår fra Kubakken til alle spillere og fans!

Akerselva IBK 3 – Kubakken IBK 2-0

Jostein, Høvel’n, Ola, Lars, Pål, Jørn, Wasa, Eivind, Espen, Knut, Rune, Doffen

2 min: Lars og Ola

Kubakken IBK – Tunet IBK 3 6-10

Jostein, Ola, Lars, Wasa, Jørn, Høvel’n, Eivind, Espen, Rune, Doffen, Emil

1-0: Lars (Eivind)

2-0: Emil

2-1

2-2

3-2: Emil (Ola)

3-3

4-3: Lars (Espen)

5-3: Lars (Eivind)

6-3: Eivind (Rune)

6-4

6-5

6-6

6-7

6-8

6-9

6-10

Refstad IBK – Kubakken IBK 4-2

Jostein, Ola, Wasa, Lars, Jørn, Pål, Høvel’n, Eivind, Espen, Rune, Knut, Emil, Petter

1-0: Wasa (Espen)

1-1

2-1

3-1

3-2: Espen (Lars)

4-2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.