Lillestrøm – Kubakken IBK

Sesongens siste kamp ble spilt borte mot Lillestrøm. Før kampen var opprykksmulighetene kun teoretiske, og det skulle mye til for Haugerud eller Lillestrøm å ta igjen Kubakken på tredjeplass. Bronsemedaljene var altså så og si i lomma, og det var kun ære, toppscorertittel og moro å spille for!

Det så ut til at fraværet av press gjorde at gutta koste seg på banen fra start. Det ene pene angrepet etter det andre ble rullet opp mot Lillestrøms mål. I både kontringer og mer møysommelig oppbygde angrep gikk ballen raskt mellom bevegelige Kubakkenspillere. De gangene hjemmelaget prøvde seg i angrep ble de kontant avvist med oppofrende og fysisk forsvarsspill. Det var bare stolpene og litt uflaks som gjorde at Kubakken ikke ledet mer enn 1-2 etter første periode.

I andre periode scoret Doffen et tidlig mål, men så kom Lillestrøm seg stadig mer inn i kampen. Kubakkens avslutninger var noe senere og mer unøyaktige enn i perioden før, og mange blokkerte skudd eller dristige pasninger førte til kontringer for Lillestrøm. Ola vartet opp med flere gode redninger som holdt Kubakken inne i kampen, og Kubakken ledet 1-3 før siste periode.

I tredje periode begynte det virkelig å røyne på for Kubakken. Spillerne virket slitne, og i situasjoner der de tidligere tacklet og løp fra Lillestrømspillerne tapte de nå de fleste duellene. Den defensive organiseringen sviktet, og stjernespillerne fra Lillestrøms førstelag fikk mer plass til å boltre seg. Det medførte at de hentet inn Kubakkens ledelse og gikk opp til 4-3. I et av periodens få fine angrep spilte Rune og Doffen klikk-klakk gjennom hele motstanderlaget, før Rune kunne trille utligningen i åpnet mål. Da kjentes det ut som Kubakken skulle klare å ro det hele i land. I de siste minuttene satset Kubakken alt på seier, og gikk offensivt til verks. Det endte med at Lillestrøm kontret inn 5-4, og sesongen ble dermed avsluttet med tap.

Det må ha vært helt grusomt for våre 1,5 supportere på tribunen å se på denne kampen. I første periode spilte vi nydelig innebandy, og ting satt som støpt både framover og bakover på banen. Backene var flinke til å ta ut spillere i forsvar og til å spille raske oppspill i angrep. Jostein, i en uvant backposisjon, imponerte spesielt i oppspillsfasen. Trond ruvet i tacklingsspillet, sine 154 cm på sokkelesten til tross. Kanarifuglenes stjernespiller, med Romerikes styggeste sveis, slapp ikke forbi en eneste gang i duellene med Trond. Vi lagde rom for hverandre, spilte kloke pasninger med god kvalitet og kjørte egentlig over motstanderen. Utover i andreperioden var det tydeligvis noe som skjedde. Lillestrøm skjerpet seg muligens en del, og det er mulig de begynte å kjøre flere bytt på førstelagsspillerne. Samtidig begynte futten å gå ut av beina til Kubakken. Vi kan i stor grad takke Ola for at vi beholdt ledelsen til andre pause. Til slutt endte det med at vi ble rundspilt i deler av tredje periode, og til og med Ola måtte gi tapt. Det er uvant at Kubakken faller fra hverandre på den måten. Tidligere har vi vist at vi har krefter og vilje til å ta tak og snu tette kamper.

Det var litt surt å avslutte sesongen med ettmålstap. Men nå er det tid for å se på det litt større bildet. Sesongen, sett under ett, har jo vært full av høydepunkter! Vi har spilt flere veldig gode kamper, og vi har spilt noen veldig spennende kamper, men det som kanskje er det aller morsomste er at vi har fortsatt med en utrolig fin sportslig utvikling. Både som enkeltspillere og som lag ser Kubakken helt annerledes ut når sesongen er over enn da vi stilte opp til første kamp i fjerdedivisjon i september i fjor. (For ikke å snakke om i forhold til da vi stilte til første kamp i femtedivisjon i 2007!) At vi poengmessig endte opp sånn passelig midt på treet er vel egentlig helt greit. Til neste år er vi enda bedre, og da skal vi spille enda morsommere innebandy ‚Äì og kanskje sikte mot toppen av tabellen?

Takk for i år!

Rekkene:
Vegard – Rune – Knut – Doffen – Trond
Pål – Jostein – Espen – Stig – Viggo

Målene:
0-1: Doffen (Knut)
0-2: Espen (Stig)
1-2
—-
1-3: Doffen (Rune)
—-
2-3
3-3
4-3
4-4: Rune (Doffen)
5-4

Utvisninger: Viggo, Rune, Pål 2 min hver

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.