Lyn – Kubakken (3-4)

One down, Lyn to go. Etter å ha slått Sandvika på mandag sto det bare om en seier mot Lyn på onsdag for at Kubakken skulle rykke opp for andre år på rad. Gutta stilte mannsterke og tente i Bjølsenhallen.

Lyn har blitt et helt annet lag siden vi spilte mot dem i fjor, og vartet opp med tøff motstand, innsats og fysisk spill, som seg hør og bør en kvalifiseringskamp. Kubakken svarte med samme mynt, og la i tillegg på med noen fine angrepskombinasjoner. Uten at det ga noen voldsom uttelling i protokollen. Etter en lett nervøs åpning fikk Eivind pirka inn det første målet fra kort hold drøyt to minutter ut i kampen. Lyn fulgte opp med flere gode avslutninger, både fra distanse og inne ved mål. Ola i buret viste ved et par tilfeller fram sine telepatiske evner, og reddet baller han ikke en gang visste hvor var. Midtveis i første periode glapp det bakover, og Lyn fikk slått inn utligningen. Lykkeligvis for slitte Kubakken-nerver fikk Eivind kranglet inn nok et mål, og vi gikk til pause med 2-1-ledelse. Første periode var preget av at vi var litt på etterskudd defensivt, og vi fikk mange frislag mot oss og slapp til skudd mot mål. En del baller fikk sprette litt for mye i slottet uten at vi fikk ryddet unna. Doffen gikk foran med et godt eksempel, og dekket mange skudd. Framover var det en del gode angrep, men vi var unøyaktige i avslutningene. Tidvis ble vi presset såpass høyt at vi ikke fikk til spesielt gode oppspill. Det så ut til å bli en kamp hvor tilfeldighetene fort kunne fort snu resultatet. Nervepirrende!

I andre periode var planen at vi skulle rydde opp mer i forsvar og få ballen på mål i angrep. Til tider klarte vi begge deler, men vi leverte også en del svake vurderinger i potensielt avgjørende situasjoner. Lyn fikk kontret inn 2-2 takket være vår dårlige jobb hjemover. Nok en gang klarte Kubakken å komme tilbake og ta ledelsen. Etter et godt løp puttet Knut fra kort hold, på en nydelig gjennombruddspasning fra Doffen. Spillet ble stadig tøffere utover i kampen, men med en god og myndig dommer ble det aldri alt for stygt.

Med en knepen ledelse før tredje periode så coach seg nødt til å rydde litt på rekkene for å prøve å ro det hele i land. Trekket må sies å lykkes bra, for de første tolv minuttene av sisteperioden var ballen knapt på Kubakkens banehalvdel. Men målene uteble, takket være en god keeper og en del dårlige avslutninger. Først da vi tok oss god tid til å sette opp et frislag fikk vi uttelling. Pål dyttet ballen til Lars, som klinket den knallhardt i mål fra godt hold. Tomålsledelse er ikke mye i innebandy, og spenningen var fortsatt høy. Lyn kjempet seg litt mer inn i kampen mot slutten, og som vanlig klarte Kubakken å gjøre det ekstra tøft for seg selv ved å slippe inn et frislagmål med drøyt tre minutter igjen å spille. Dermed fikk Lyn ekstra tenning, og Kubakken sto i fare for å ødelegge det hele ved å få panikk. Spillet ble rimelig kaotisk de siste minuttene. Først da Doffen tok med seg ballen bak det tomme Lyn-buret med ti sekunder igjen turte vi å puste ut. Jubelen sto i taket da uret ulte og det var klart at Kubakken har rykket opp for andre år på rad!

GRATULERER GUTTA! For noen deilige og velfortjente seire! Når vi var så heldige å få spille kvalifisering er det bra at vi leverer full innsats og benytter anledningen som bydde seg. En del forbedringspotensiale kunne vi kanskje påpekt basert på Lyn-kampen, men det gidder vi ikke nå. Alle Kubakkengutta skal bare være stolte over å ha levert en helhjertet innsats for laget. Tusen takk, alle sammen! Sees i tredjedivisjon! Og Ljubljana!

Se bilder fra kampen under fanen “Multimedia”!

Rekkene: Alle mulige

Målene (tatt etter hukommelsen –kampskjemaet er umulig å lese):
1-0: Eivind (Doffen)
1-1
2-1: Eivind (Knut)
—-
2-2
3-2: Knut (Doffen)
—-
4-2: Lars (Pål)
4-3

2 min: Knut

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.