Nor92 IBK 2 – Kubakken IBK

I november møttes Nor92 og Kubakken til toppoppgjør i 2. divisjon avdeling B. Den gangen ble Kubakken satt skikkelig på plass, med 12-3-seier til Nor92. På fredag bar det ut på tur til Nedre Eiker for å reise kjerringa. Fortsatt var det disse to lagene som lå på toppen av tabellen.

Planen var å spille mer disiplinert og mindre naivt enn i forrige møte med andrelaget til Nor92. Kubakken startet kampen lovende. Bakover satt ting ganske bra. Flere av spillerne på hjemmelaget er teknisk gode og holder et høyt tempo, men de grønne hang bra med på notene. Framover på banen tok det litt tid før de gode sjansene kom, men flere kontringer kunne gitt uttelling. Spesielt førsterekka var i tillegg flinke til å sette et hardt trykk inn mot kassa når de fikk etablert seg i angrep. Men midtveis i perioden glapp det bakover. En Nor92-spiller fikk akkurat litt for mye plass til å lade fra sin posisjon ute ved vantet, og klinket et hardt skudd i nota. Perioden endte 1-0.

I andre periode fikk Kubakken mer tak på det offensive spillet. I overtall satte Nor92 inn 2-0 midt i  perioden før Kubakken endelig begynte å få litt uttelling. Ola tok ansvar, gikk solo fra backposisjonen sin, gjennom midten og fikk prikket inn et skudd selv om det virket som han var i ferd med å miste balansen totalt. Tre og et halvt minutt før andre pause var det likt på måltavla, da Doffen satte ballen opp i nettaket fra en litt kinkig vinkel ute på høyresida. Det kjentes virkelig som Kubakken var i ferd med å ta over kampen. Omgangen ble avsluttet med at Kubakken fikk sin andre tvilsomme utvisning for feil avstand.

I siste periode var det bare å fortsette med disiplinert defensiv jobbing, samt å gi alt av krefter i angrep. Kreftene til backene ble testet tidlig i omgangen: Gjermund kom fra utvisningsboksen i den raskeste spurten han noen gang har vist på en innebandybane. Et halvt minutt senere viste det seg hvorfor han var så kjapp. Plutselig satt gutten og stønnet i smerte på benken. På spørsmål om hva som feilet ham kom det spakt “jeg må så jævlig drite!” Lukkemuskelen var tom for krefter, og ut i garderoben bar det. De som kjenner gutten vet at sånt kan ta litt tid, så med to backer igjen på laget så det skummelt ut. Ola og Pål leverte en heltemodig innsats på banen, mens Jerry leverte ditto på ramma, og trolig satte ny pers. Likevel gikk han glipp av to mål mens han var borte. Rune hentet en ball i vantet bak Nor92s mål, la den pent på køllebladet, og klinket kula inn ved stanga med en flott enhåndsbevegelse med kølla. Ledelse 2-3 til Kubakken! Like etter fikk Nor92s stjernespiller boltre seg litt med to slitne backer og sette inn utligningen til 3-3. Så gikk Nor92 opp i ledelsen igjen, før Lars spilte Espen igjennom med en nydelig pasning mellom backene. Han fikk løsnet et relativt slapt skudd som lurte seg under beinet til keeperen. 4-4 med 14 minutter igjen av kampen. I et overtall midtveis i perioden fikk en Nor92-back drømmetreff på et slagskudd, og ballen satt klistra i krysset bak Jostein.  Det kjentes fortsatt ut som Kubakken hadde nok krefter til å kunne hale i land en seier. Men kort tid etter dasket Nor92 inn 6-4 på en tennis fra langt hold og deretter fikk de en kølle på en dupper rett foran målgården. Med 7-4 på tavla måtte Kubakken sende det de hadde framover de siste fem minuttene. Nor92 forsvarte seg med de midler som var nødvendig, og holdt unna en stund før Rune fikk skutt inn reduseringen til 7-5 med to minutter igjen av kampen. Jostein forlot buret og Kubakken gikk rett i angrep. Dessverre kom det ingenting ut av de siste krampetrekningene. Stemningen ble ganske opphetet foran mål de siste sekundene, og på ett eller annet vis klarte dommeren å bestemme seg for at Lars skulle få rødt kort etter at sluttsignalet gikk.

Alt i alt var dette et langt skritt i riktig retning for Kubakken, etter to dårlige kamper før jul. Den defensive innsatsen og organiseringen var stort sett god. Det er fortsatt en del å hente i angrep, men ballen gikk til tider godt i laget. Kubakkens Hersleth-kontingent er herved fordoblet også i kamp. Petter har lenge vist gode takter på treninger, og debuten i Kubakkendrakta viser at dette er en spillertype som Kubakken har savnet og som kommer til å styrke laget framover. Nor92 har noen spillere som kan hente fram det lille ekstra, og dette bidro til at de kunne benytte seg av noen enkeltsituasjoner til å vippe resultatet i sin favør. To overtallsmål og et par marginale treff i siste periode skulle vise seg å være avgjørende. Nå tetter det seg til på tabellen og hver kamp framover blir som en cupfinale for Kubakkens del. Første test er borte mot Ski allerede på mandag. Det blir gøy!

Laget:

Backer: Ola – Pål – Gjermund

1. rekka: Eivind – Doffen – Rune

2. rekka: Espen – Petter – Lars

Målene:

1-0

—-

2-0

2-1: Ola (Eivind)

2-2: Doffen (Rune)

—-

2-3: Rune (Ola)

3-3

4-3

4-4: Espen (Lars)

5-4

6-4

7-4

7-5: Rune (Doffen)

2 min: Petter, Gjermund, Eivind

Matchstraff: Lars

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.