Ny sesong!

På lørdag ble innebandysesongen 2014/15 dasket i gang. Kubakken spiller i år i tredjedivisjon, og første kamp var mot andrelaget til Holmlia. Det var et godt hjemmelag som stilte opp til seriepremieren, mens Kubakken noe overraskende stilte med to fulle rekker. Det ble en veldig spennende kamp.

Sesongoppkjøringen til Kubakken har vært langt fra optimal. Kretsen har tildelt laget treningstid kl 17, noe som er lite kompatibelt med jobb og unger i barnehage. Oppmøtet på trening har vært deretter. Barmarkstreninga har også hatt laber oppslutning. Men når det er kamp gir man alt uansett!

Kubakken la seg litt bakpå fra start, for å se an motstanden. Men når man vant ballen var det full innsats framover. Etter to og et halvt minutt la Doffen igjen ballen til Wasa på backen. Han klinte til med et slagskudd som suste rett i krysset. I resten av perioden var det Holmlia som skapte de farligste sjansene. I flere tilfeller var de små millimetere fra å dytte kula i åpen kasse bak et utspilt forsvar. Men marginene var på Kubakkens side. I stedet økte faktisk bortelaget ledelsen etter 14 minutter. Høvel’n sendte avgårde et perfekt slagskudd som Petter styrte inn på den bakerste stanga. Tomålsledelsen holdt til pause.

Fire minutter ut i midtperioden reduserte Holmlia. Skulle de endelig få hull på byllen? Ikke helt. Kubakken jobbet godt og var inne i en god periode. Både offensivt og defensivt viste laget at de kan yppe seg. Drøyt midtveis i perioden dro Espen ballen med seg bak mål. Derfra fant han Emil på en godt timet bevegelse inn fra høyre. Unggutten satte 1-3 kontant i nota. Men på slutten av perioden begynte det å røyne på for Kubakken. Holmlia satte to kjappe mål, og før siste periode sto det 3-3 på tavla.

God innsats, bra uttelling, en dyktig Jostein og to velvillige stenger hadde holdt Kubakken inne i kampen så langt. Foran den siste tredjedelen var det mange tunge bein og hoder. Hvor lenge kunne Kubakken holde ut? Utrolig nok fantes det en del krefter igjen. Førsterekka kjempet godt i duellene i starten av perioden. Rune og Knut vant igjen flere baller på midten, før sistnevnte spilte Doffen fri på åpen kasse. Dermed var Kubakken tilbake i ledelsen. Et par bytt senere kjempet Emil seg fri på høyrekanten, dro seg inn foran kassa og vippet ballen opp i nettaket. Kubakken hadde dermed en tomålsledelse for tredje gang i kampen, og frustrasjonen begynte å bre seg i Holmlialaget. Dessverre traff hjemmelaget perfekt på et skudd direkte fra droppen. Den raske reduseringen til 4-5 kan ha vært en avgjørende faktor for resten av kampen. Holmlia senket skuldrene noe, mens Kubakken begynte å ane uråd. På utrolig vis tok det nesten ti minutter før neste scoring. Stenger og marginer var fortsatt på Kubakkens side. Men så satt utligningen etter en del klabb og babb i Kubakkenforsvaret. Kubakken holdt unna i tre og et halvt minutt til. Først med drøyt to minutter igjen av kampen var Holmlia i ledelsen. En ball ble liggende fri bak målet, med Jostein og et par Kubakkenforsvarere strødd utover banen. Dermed kunne en våken Holmliaspiller plukke den opp og spasere den enkelt inn i åpent bur. Kubakken forsøkte på en siste sluttspurt. Med et halvt minutt igjen fikk de et frislag på midtbanen, og Jostein forlot buret. Sjansen til å utligne med en mann mer på banen ble effektivt spolert da Kubakken bestemte seg for å slå et genialt frislag i stedet for å bare dytte i gang spillet. Pasningen ble selvfølgelig brutt av en rød spiller, og Holmlia kunne vippe 7-5 i åpent mål fra midtbanen.

Alt i alt var det langt fra ufortjent at Holmlia vant kampen. De hadde sikkert 6-7 skudd i stengene og flere sjanser på nesten åpen kasse etter tversoverpasninger. Kubakken var mer effektive i den andre enden. Totalt mot spillets gang ledet de med to mål opptil flere ganger, og siste gang med 15 minutter igjen av kampen. Når man har kjempet såpass bra, og fått god uttelling i mesteparten av kampen, er det uansett surt at det ikke holder helt inn. Holmlia var i ledelsen i kun to minutter og 18 sekunder. Men det er selvfølgelig kampens siste sekunder som er viktigst i så måte. Uansett utrolig artig å spille kamp igjen! Gledelig at vi kunne stille fullt lag, og at samtlige viste god innsats. Det gjenstår litt på både formen og køllefeelingen, men det er ikke så rart, med den sesongoppkjøringen vi har hatt. Mye bra å bygge videre på, og før neste kamp har vi god tid til å trene oss opp et hakk.

Laget:

Ola – Wasa – Knut – Rune – Doffen

Pål – Høvel’n – Espen – Petter – Emil

Jostein

Målene:

0-1: Wasa (Doffen)

0-2: Petter (Høvel’n)

1-2

1-3: Emil (Espen)

2-3

3-3

3-4: Doffen (Knut)

3-5: Emil (Ola)

4-5

5-5

6-5

7-5

2 min: Ola

1 Comment on Ny sesong!

  1. Det siste frislaget var ikke forsøk på noe genialt, det var en regelrett bom. Traff bakken og ikke ballen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.