Ny sesong!

 

Da er sesongen 2016/17 endelig i gang! Og redaksjonen er på nett igjen. Kubakken åpnet med en solid hjemmeseier mot OSI, og fulgte opp med ett poeng i en spennende bortekamp på Romerike.

I sesongåpningen stilte Jostein for første gang på fem år ikke opp til en kamp. Da stilte Jørn sporty opp og dro på seg keeperutstyret for andre gang i sitt liv. Han klarte seg helt strålende. OSI var riktignok ikke veldig gode på å komme seg til gode skuddmuligheter. Og mange av skuddforsøkene ble blokkert av en godt organisert forsvarsmur. Først da det var spilt 16 minutter slapp en ball inn i nota. Og da hadde Petter og Doffen allerede satt hvert sitt mål i den andre enden. Kubakken hadde god kontroll, og vant den første perioden 2-1.

I starten av andre periode utlignet OSI ganske raskt. Emil svarte umiddelbart, ved å vinne en ball høyt i banen og gjøre alt selv. Samme mann fikk æren av å avslutte et mønsterangrep midtveis i perioden: Ballen gikk på tre touch fra dypt i banen, via comeback-kid Høvel’n ute ved vantet, tvers igjennom hele angrepssonen og til en vidåpen Emil som satte kula kontant i nota. OSI reduserte en gang til, før Espen pirket inn en ball fra kort hold i overtall.

Stort sett god kontroll for Kubakken så langt. Og i siste periode løsnet det skikkelig. Espen spaserte inn fra høyrekanten og fikk god tid til å plassere ballen oppe i nærmeste kryss. Lars dunket inn et skudd. Så meldte Doffen seg skikkelig på, med tre mål de siste ti minuttene. I tillegg satte Emil sitt tredje for dagen. Og OSI fikk et siste trøstemål.

En solid og trygg seier, mot ikke veldig sterk motstand. Fin sesongåpning, hvor vi fikk spilt oss inn i kampen og satt forsvarsspillet godt. Ekstra artig at Høvel’n og Gjermund var tilbake på banen. Høvel’n var som nevnt nest sist på dagens peneste mål. Gjermund hadde fortjent et mål også, etter flere gode skudd fra backposisjon.

To uker senere var det klart for en litt tøffere test på hva årets Kubakkenlag kan levere i tredjedivisjon. Bortekamp mot Ull-Kisa, som stilte med tre rekker. Her var det en god blanding av erfaring og ungdommelig energi. Og som ventet ble det mye bevegelse og til tider ganske hektisk i Kubakkens forsvar. I starten ryddet vi veldig bra opp, og lå disiplinert i formasjonen. I angrep valgte vi enkle løsninger og fant hverandre godt. Det førte til flere lange, fine etablerte angrep og noen farlige sjanser. Men det var en kontring som ga første uttelling. Jørn spilte en halvrisikabel ball ut til Espen, som føyset den videre til Doffen, som plutselig var helt alene foran mål. Der gjorde toppscoreren ingen feil, og Kubakken vant første periode 0-1.

I andre periode skrudde Ull-Kisa opp tempoet et hakk. Likevel var det Doffen som fikk kranglet inn 0-2. Hjemmelaget reduserte til 1-2, før Kubakken begynte å pådra seg mer eller mindre fortjente utvisninger. Den første ble ridd av. Jostein var tilbake i kassa, og leverte noen redninger som ga inntrykk av at tyngdekraften var midlertidig opphevet. Så var Doffen frampå igjen. En nydelig tversoverpasning fra Mats ble satt kontrollert i kassa. På tampen av perioden reduserte Ull-Kisa til 2-3 i overtall.

Før tredje periode var det mange slitne bein i Kubakengarderoben. Men når de gamle gampene kjenner lukta av sagmugg og tette sisteperioder kan det hentes ut noen godt gjemte reservekrefter. Ull-Kisa fikk utligningen tidlig i perioden, i enda et overtall. Kubakken slet med å holde strukturen i forsvarsspillet, og var flere ganger godt på hæla. Men så vant Lars en duell høyt i banen. Emil plukket opp ballen, tok noen skritt og klinket kula helt inne ved stanga fra god distanse: Kubakken tilbake i ledelsen med 12 og et halvt minutt igjen. Dessverre fikk en heldig ball dumpe inn bak Jostein ikke lenge etter. 4-4 og kampen balanserte på en knivsegg med ti minutter igjen å spille. Kubakken fikk omsider prøve seg i overtall. Ballen gikk godt og raskt, men alle avslutninger ble blokkert av et hardtarbeidende forsvar. Så fikk Ull-Kisa straffe. Den ble satt i tverrliggeren. Det påfølgende undertallet ble ridd av på heroisk vis. De siste minuttene var det mye rot og kaos, men det var faktisk Kubakken som klarte å sette opp de siste angrepene og få noen baller på mål. Uten at de gikk inn.

Uavgjort var et helt greit resultat i en variabel kamp. Kubakken startet med god kontroll og meget ryddig spill både framover og bakover. Etter hvert skrudde hjemmelaget opp intensiteten et par knepp, og Kubakken ble oftere hengende etter og jage ball. I tillegg fant vi hverandre lite i angrep. Når vi i tillegg pådro oss en del utvisninger ble det vanskelig å bruke kreftene på konstruktiv innebandy. Gøy med tette og jevne kamper, da. Når vi aldri lå under var det jo litt irriterende å ikke få med seg tre poeng, men ett bortepoeng mot dette laget tror vi er ganske bra uttelling. Mye å ta med seg og bygge videre på fra de to første kampene! Også så gøy å spille innebandy igjen, a gitt!

Kubakken – OSI

Laget: Jørn, Ola, Gjermund, Høvel’n, Wasa, Eivind, Espen, Emil, Doffen, Petter, Lars

1-0: Petter (Emil)

2-0: Doffen (Ola)

2-1

2-2

3-2: Emil

4-2: Emil (Høvel’n)

4-3

5-3: Espen (Ola)

6-3: Espen

7-3: Lars

8-3: Doffen (Lars)

9-3: Emil (Wasa)

9-4

10-4: Doffen

11-4: Doffen (Ola)

2 min: Wasa

Ull/Kisa 2 – Kubakken

Laget: Jostein, Pål, Wasa, Jørn, Lars, Ola, Espen, Eivind, Doffen, Emil, Petter, Mats

0-1: Doffen (Espen)

0-2: Doffen (Wasa)

1-2

1-3: Doffen (Mats)

2-3

3-3

3-4: Emil (Lars)

4-4

2 min: Wasa, Emil. 4 min: Ola

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.