Ny sesong i gang!

På tirsdag  var det klart for Kubakkens første kamp i 2017/18-sesongen. Og comeback for Allan! Midtuke- og kveldskamp. Helt Champions League, detta. Motstanderen var Vestre Aker.

Med kun en innbytter og en snittalder som kunne matche Kubakken – og vel så det – var det ikke veldig skremmende motstand som møtte oss på Oslos beste vestkant. Fin start for Allan, da, som kunne dra på seg Kubakkendrakta i offisiell kamp for første gang på 20 år. Kubakken prøvde å sette tempoet i kampen fra start, noe vi lyktes ganske bra med. Likevel var det hjemmelaget som tok ledelsen. Et mønsterangrep med utrolig godt timet bevegelse og presise blindpasninger ble fullbyrdet med en enkel avslutning rett i nota. Der traff de på alt, gitt. Heldigvis var det ikke mange slike i løpet av kampen, selv om Vestre Aker var ganske flinke til å spille opp i midten og ta med seg ballen i fart. Det stoppet liksom opp der. I den andre enden av banen trillet Kubakken mye ball, vant igjen returer og la til tider tungt press på kassa. Men det ble ikke mye tellende resultat. Doffen plukket opp en retur og banket inn utligningen. Perioderesultatet ble fastsatt til 1-2 da Petter styrte pent inn en halvhøy pasning fra Emil på ett touch.

I andre periode fikk Kubakken litt bedre uttelling. Petter og Emil la såpass hardt press på forsvaret at 1-3 ble satt inn i eget nett. I overtall spilte Eivind opp Ola midt i boksen, og han vendte raskt og klinte kula i mål. I neste bytt lurte Wasa inn et lurt skudd langs gulvet da det var trafikk foran kassa. På tampen av perioden førte Doffen an i en kontring, og spilte Espen på nesten blank kasse i akkurat rette øyeblikk.

I den siste perioden var det om å gjøre å male på med disiplinert spill og la ballen gjøre jobben. Emil pirket inn 1-7, før han spilte en genial målgivende pasning. På en kontring la Wasa inn et helhjertet, meget dypt løp, og ble servert med en perfekt skrudd ball, før han klinte ballen oppunder tverrliggeren på et skudd i steget. Ikke noe veldig typisk Wasa-mål, på noen som helst måte. Kubakken red av en utvisning før samme Wasa måtte sette seg i to minutter. Det viste seg å være et genialt trekk. Vestre Aker ble lokket høyere i banen, Kubakken var frampå med noen frekke ballbrudd, og vips var det to mål i undertall: Eivind stjal en ball og spilte opp Doffen, som tok seg en runde rundt mål og satte inn det første. Deretter klarte Emil og Espen å spille seg til en 2 mot 1-situasjon foran Vestre Akers mål, og Espen puttet det andre undertallsmålet. På tampen fikk Vestre Aker et trøstemål i overtall, og fastsatte sluttresultatet til 2-10.

En artig, men litt masete sesongåpning. Kubakken måtte jage mye ball og sette press på et Vestre Aker som ikke hadde krefter nok til å være med på noe tempo. Når Kubakken trillet ball åpnet det seg mange muligheter. Effektiviteten var ikke helt på topp, men denne kvelden var det strengt tatt ikke nødvendig. Gøy at Allan var tilbake i Kubakkendrakta! Han klarte seg greit, og det er tydelig at gutten har spilleforståelsen i behold, om formen kanskje ikke er hva den en gang var. Nå har han og resten av laget noen uker med egentrening før neste kamp.

Laget: Jostein, Wasa, Pål, Ola, Eivind, Doffen, Allan, Espen, Petter, Emil

0-1

1-1: Doffen

1-2: Petter (Emil)

1-3: Selvmål

1-4: Ola (Eivind)

1-5: Wasa (Pål)

1-6: Espen (Doffen)

1-7: Emil (Petter)

1-8: Wasa (Emil)

1-9: Doffen (Eivind)

1-10: Espen (Emil)

2-10

2 min: Wasa og Espen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.