Nytt år, nye sjanser

Kubakkengutta har allerede løpt av seg juleribba i to kamper. Først en kamp mot Vestre Aker som Kubakken ikke hadde råd til å tape. Så et prestisjeoppgjør med alt å vinne mot Paradisbukta, som ble en skikkelig rysare.

Vestre Aker stilte med to innbyttere og dertil liten evne og vilje til å bidra i kampen. Kubakken dominerte kampen hele veien, men fikk dårlig uttelling. Doffen, Rune og Lars scoret i første periode. I andre periode begynte det å butte skikkelig imot offensivt. Ikke før Emil jobbet inn en ball i overtall klarte Kubakken å få tellende resultat ut av presset. I siste periode fikk førsterekka bedre styr på avslutningene. Wasa satte et par nydelige mål med skudd i steget, og fikk æren av å sette punktum med 9-0 ett minutt før slutt.

En vanskelig kamp mot svak motstand. Det var aldri tvil om hvor seieren skulle ende, men effektiviteten var ikke imponerende. Wasa var likevel giftig. Og Jostein leverte smultring!

Så: På søndag skulle endelig de to Hamar-lagene i Oslo-serien møtes til sin første offisielle kamp. Med to lag som kjenner hverandre godt var det duket for en spennende kamp. Paradisbukta var nok likevel favoritter i oppgjøret, etter de siste par årenes forsterkninger av stallen og sterke resultater så langt i sesongen. Samtidig har Kubakken vært på det internasjonale overgangsmarkedet og hentet inn yngstemann Istre etter hans karriere i Danmark. Men det var Paradisbukta som startet best. Det tok bare 19 sekunder før Ola satte et skudd fra distanse. Skulle Kubakken ryke før det var ordentlig i gang? Neida. Gutta tok seg sammen, og fant ut av det defensive etter noen bytt. Utover i perioden klarte de til og med å sette Paradisbukta under et visst press. Det ble ikke flere scoringer i den første perioden.

I andre periode var Kubakken helt på høyde med Paradisbukta. Det var stadig farlige situasjoner rundt Eddies mål. Men igjen ble det lite uttelling. Ikke en gang i overtall ville ballen over streken, til tross for balltempo og flere gode avslutninger. I stedet kontret Paradisbukta inn 2-0 rett etter at utvisningen var over.

Dermed var Kubakken to mål bak før siste periode, til tross for en sterk midtperiode. Og det var ikke noe å si på tenninga i garderoben. Alle var enige om at vi måtte fortsette å få folk og baller i retning kassa. Men det tok åtte minutter før Kubakken endelig fikk uttelling. Mads, Eivind og Doffen kombinerte nydelig i hele banens bredde, før sistnevnte kunne sette reduseringen i nota. Nå var det virkelig nerve i kampen. Paradisbukta hadde også sine sjanser, og Jostein måtte ta fram noen raske sideforflytninger for å dekke flere av skuddene. Etter 13 minutter måtte han kapitulere, da han ble dekket av en duell mellom Espen og Even foran kassa, og Ola kunne sette ballen kontrollert i det lengste hjørnet. To mål bak igjen, og bare sju minutter igjen av kampen. Heldigvis svarte Kubakken ganske raskt. I mangel av gode alternativer lempet Pål en høy ball i retning kassa. Den kom etter hvert sprettende ut i feltet, og der kunne Espen daske til på tennisen og sette 3-2. Så gikk omsider et distanseskudd inn. Ola fikk trædd ballen gjennom trafikken foran mål, før den fant veien til krysset. Tre minutter før slutt hadde Kubakken endelig utlignet. Men det tok bare sju sekunder før Paradisbukta igjen var i ledelsen. Espen og Lars ga bort ballen i en misforståelse, Paradisbukta takket for gratis-sjansen, og Even satte 4-3. Men dette var ikke en kamp hvor det var aktuelt å gi opp. Halvannet minutt før slutt var det Pål som fikk klemt et skudd fra backposisjon opp i vinkelen. Samme mann ble utvist et halvt minutt senere. Paradisbukta satte inn en siste sluttspurt, men da signalet gikk sto det 4-4 på tavla.

For en morsom kamp! Med mye på spill og to tente lag ble det litt temperatur, uten at det noen gang ble stygt. Etter en dårlig start ble det Kubakken som måtte jage. Utover i kampen leverte vi god innebandy både defensivt og offensivt. Paradisbukta trillet mer ball, men vi kom til omtrent like mange farlige sjanser. Gitt at vi ble liggende bak i protokollen, og fikk noen sure baklengs, kjentes 4-4 litt ut som en seier.

Kubakken IBK – Vestre Aker

Laget: Jostein, Ola, Wasa, Eivind, Doffen, Lars, Rune, Allan, Espen, Knut, Emil

1-0: Doffen (Eivind)

2-0: Rune (Espen)

3-0: Lars (Eivind)

4-0: Emil (Ola)

5-0: Wasa (Doffen)

6-0: Ola (Eivind)

7-0: Lars (Eivind)

8-0: Wasa (Doffen)

9-0: Wasa (Doffen)

Paradisbukta IBK – Kubakken IBK

Laget: Jostein, Ola, Wasa, Eivind, Doffen, Mads, Pål, Rune, Espen, Emil, Lars

1-0

2-0

2-1: Doffen (Eivind)

3-1

3-2: Espen (Pål)

3-3: Ola (Eivind)

4-3

4-4: Pål (Emil)

2 min: Pål

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.