OBV – Kubakken IBK 4-5

Etter å ha fått så hatten passet av Korsvoll 2 i cupen var det mange kugutter som var spent på hva andre motstandere i tredjedivisjon hadde å by på. På lørdag var det serieåpning, og på den andre banehalvdelen sto Oslos Beste Vest (OBV). Kubakken stilte betraktelig mindre bakfulle enn i cup-kampen, og det ble en spennende og tøff kamp.
Første periode startet med at lagene følte hverandre på tennene. Et heldig langskudd gikk via noen køller og/ eller bein på veien mot mål, og ut av det blå ledet hjemmelaget 1-0 etter 2:48, uten at det egentlig kjentes ut som de hadde skapt en eneste sjanse. OBV klarte tidvis å skape ubalanse i Kubakkens forsvar ved å spille opp fra en svært baktung formasjon. I tillegg gjorde Kubakken det vanskelig for seg selv ved å spille mange halvfarlige pasninger i oppspillsfasen. Utover i kampen fikk man ryddet opp i spillet, og det satt bedre både defensivt og offensivt. Kubakken fikk et mål annullert da Espen nok var innom målgården for å hente inn en retur fra vantet bak mål. Senere i kampen fikk han sjansen til å gjøre det godt igjen, i en helt identisk situasjon. Men da satte han ballen i nettveggen. Etter 11:30 kom endelig utligningen. Førsterekka spilte seg opp på høyrekanten, Doffen trakk inn mot midten, dro med seg en mann, slapp ballen til Eivind som kom i rommet som oppsto på kanten, og han fikk en enkel jobb med å putte ballen i kassa. Pent angrep! Med fart på ball og bein hang ikke OBV med i svingene. Resten av perioden svingte spillet en del fram og tilbake, uten at noen av lagene kom til veldig klare sjanser.

Drøyt fire minutter ut i andre periode gikk OBV opp i ledelsen igjen, også denne gang på en heldig lompe fra langt hold som fikk sprette inn bak en dekket Jostein. Dette kjentes ganske urettferdig, da Kubakken hadde jobbet seg stadig bedre inn i kampen. Men laget lot seg ikke knekke. Kort tid etter brøt Espen et angrep på midten, og føyset ballen direkte videre i retning Rune. Han tok fire skritt inn i banen, og knallet et håndleddskudd rett i mål. Rune viste fram slegga ved flere anledninger, og satte blant annet et skudd klokkerent i vinkelen på metallet. Men dessverre var ikke centimeterene på hans side den gangen. Kubakken fikk til flere angrep med godt tempo utover i perioden, og OBV ble stadig hengende en liten meter bak. Dette resulterte i et par tominuttere, men i overtallene manglet det litt på tempo og presisjon. De gangene Kubakken fikk satt opp gode skuddmuligheter kom gjerne pasningen litt hoppende eller litt skeivt. Andre periode endte også 1-1. I sluttsekundene sendte Kubakken av gårde et siste angrep. En lang ball mot mål og et par forsøk på å daske inn ballen på tennisen endte med at Espen kom borti hodet til OBVs keeper med kølla. Selv om keeperen kastet seg lavt inn i duellen med hodet først vurderte dommeren dette til å være farefullt spill med høy kølle, og belønnet Kubakken med en fem minutters utvisning.

Dermed ble starten på siste periode ganske tøff og Kubakken viste god moral. I løpet av fem minutter med undertall var Kubakken like nære å score som OBV! En heroisk defensiv innsats. Også med fem mann på banen kom Kubakken til flere gode angrep og avslutninger. Men nok en gang skulle OBV ufortjent ta ledelsen. Etter 11:28 satt de 3-2. Skulle motet til Kubakken endelig svikte? Neida! Gutta jobbet bare hardere for hver trøkk de fikk mot seg. Etter 15 minutter satt Eivind opp Rune på et frislag litt over midtbanen. Peddalen gjorde det enkelt nok en gang. Tre-fire skritt inn i banen, og skudd rett i nota. Men tror du faen ikke OBV skulle ta ledelsen enda en gang!? Kampuret viste 16:41 da en OBV-løper rundet opp på vår venstrekant og klarte på utrolig vis å sette en backhand opp i nett-taket fra omtrent død vinkel. Med kun tre minutter igjen begynte håpet om poeng i debuten i tredjedivisjon å falme. Eivind tok time-out på 17:25:

To og et halvt minutt igjen. Rekkene ryddes om. De med mest sprut i beina skal avslutte. Ett poeng er innen rekkevidde. Det legges plan om å ta ut Jostein med 1:20 igjen på uret. Kubakken trykker OBV bakover på banen. Det fyres av skudd fra alle vinkler. Returer jobbes inn med knallhard innsats. Espen vinner igjen en ball med en lang kølle. Rune plukker den opp og trekker mot mål. Backen følger etter. Doffen fyller opp rommet som oppstår. Rune passer ballen videre. Doffen bruker det som kjennes ut som 20 sekunder på å fomle med seg ballen rett foran kassa. Og setter den i nota bak en keeper i full strekk!!! Full jubel og adrenalinrush! Uret viser 18:20. Ikke kåle til dette på slutten, nå! 

Kubakken vinner tilbake ballen etter dropp. Fortsetter å sette OBV under hardt press. Høye på adrenalin og sugne på seier. Doffen runder opp bak mål, passer ut foran mål. Espen kliner til. Keeper får så vidt en kroppsdel på ballen. Innslag. Doffen runder opp bak mål igjen. Passer ut etter å ha passert mål denne gangen. Espen klemmer til igjen. Et litt skeivt treff. Ballen går via et bein. Får en høy bue. Keeperen sitter på rompa. Armer, bein og køller veives rundt. Ballen daler rolig ned mot mål. Livet passerer i revy. Ballen går under tverrliggeren. Keeperen når ikke opp! Ballen treffer nettet!!! 4-5 til Kubakken!!! Ett minutt og 13 sekunder igjen av kampen! 

De siste sekundene klarte Kubakken å rydde greit unna, og dermed kunne den første seieren i tredjedivisjon innkasseres. DEILIG! Dette var en seier som må tilskrives enormt sterk lagmoral. Å komme tilbake etter så mye motgang var rett og slett imponerende. Alle gutta bidro med knallhard jobbing og skjerpet seg når det trengtes. Vi får håpe at vi kan jobbe like bra resten av sesongen. Da skal ikke Kubakken bli noen kasteball i tredjedivisjon, heller! 

Målene:
1-0
1-1: Eivind (Doffen)
—–
2-1
2-2: Rune (Espen)
—–
3-2
3-3: Rune (Eivind)
4-3
4-4: Doffen (Rune)
4-5: Espen (Doffen)

5 min: Espen

Rekkene:
Gjermund – Ola/ Høvel’n – Knut/ Eivind – Doffen – Wasa
Høvel’n/ Lars – Pål – Espen – Lars/ Eivind – Rune

Sekretariat: Kaptein Kvalm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.