Østensjø/ Dverg – Kubakken IBK

Etter en knepen og meget viktig seier mot Nedre Furuset sist tok Kubakken et steg ut av den verste sumpa. Med tre kamper igjen av sesongen bestemte man seg for at man skulle se oppover tabellen, i stedet for nedover. På søndag dro vi til Bøler for å møte Østensjø/ Dverg, som lå på andreplass. Og jaggu tok ikke Kubakken et lite jafs innpå dem også.

Med to løperrekker og tre backer stilte Kubakken mer mannsterke enn sist de møtte Ø/D. Oppvarmingen lovte likevel ikke bra. Og før kampstart måtte Petter vise fram skreddertalentet sitt for å unngå utvisning for korte strømper. Men da fløyta gikk for kampstart meldte Kubakken seg på umiddelbart. Førsterekke var frampå fra første angrep, og leverte et par halvfarlige avslutninger. Og før det var spilt tre minutter sendte Doffen en lur pasning fra bak kassa til Eivind, som satte kula trygt i mål. Hjemmelaget var flinke til å sende mange mann i angrep. Det skapte en del farligheter foran Kubakkens mål, men som regel ble det ryddet opp. Men rett før det hadde gått ni minutter glapp en markering, og utligningen satt i kassa. Samtidig åpnet det offensive hjemmelaget for kontringsmuligheter. Eivind fikk et mål annullert, da han kanskje tok ballen på en litt høy tennis. Men ikke lenge etter traff han  på lovlig vis. Pål la ned en ball til Ola på ett touch, han spilte raskt til Eivind, som i sin tur plasserte kula i nettet og tok Kubakken opp i ledelsen igjen. Førsterekka var veldig friske i hele den første perioden. Før den var over puttet Lars 1-3, på en herlig frekkas via kjøkkenveien.

Hjemmelaget var nok litt sjokkert etter Kubakkens gode uttelling de første 20 minuttene. For å snu kampen sendte de enda flere mann i angrep i midtperioden. Ola ble idømt en noe streng utvisning for spill med høy kølle da han ryddet opp foran kassa. Det var sjansen Ø/D trengte. Med en rask vending av spillet fikk de god vinkel til å sette inn reduseringen. Kampen var helt klart inne i hjemmelagets spor, mens Kubakken var på hæla defensivt ved flere anledninger. Før perioden var halvspilt glapp det totalt i markeringene, og utligningen til 3-3 ble satt i så å si åpen kasse. Heldigvis fikk Kubakken sjansen til å roe ned og komme mer inn i kampen da Ø/D fikk en utvisning. Det kom ikke mye ut av overtallet, men så vant Lars en ball høyt i banen og spilte Doffen igjennom alene med keeper. Toppscoreren gjorde ingen feil da han dro ut keeperen og satte ballen inn fra høyre. Ikke lenge etter ble Emil stoppet på ulovlig vis da han var igjennom på en kontring. Doffen tok straffen, dro keeperen til motsatt side denne gangen, og vippet kula opp i nett-taket fra venstre. Med en herlig innsats de siste minuttene klarte Kubakken å komme seg tilbake til en tomålsledelse til tross for å ha blitt presset hardt store deler av perioden.

Tredje periode ble innledet med Kubakken-overtall. Eivind spilte opp Ola midt i boksen etter kun få sekunder. Derfra leverte en han en lur og rask avslutning som sendte kula rett i krysset. Nå begynte moralen til hjemmelaget virkelig å dale. Kubakken fikk sjansen i overtall igjen da en spiller måtte sone for protester. Igjen tok det få sekunder før det kom en glitrende avslutning. Lars klinket til fra venstrekanten, og sendte ballen i nota via tverrliggeren. Kubakken fire mål foran med drøyt 18 minutter igjen å spille. Hjemmelaget slet med å samle seg og sette inn en koordinert sluttspurt. I stedet resulterte frustrasjonen i nok en utvisning for protest. Denne gangen fikk ikke Kubakken uttelling, men klokka tikket i deres favør. Så fikk endelig andrerekka produsert på en av sine kontringer. Petter spilte igjennom Emil, som pirket en rask avslutning under keeperen. Eivind og Doffen oppfattet raskt en åpning da de fikk frislag høyt i banen. En kjapp pasning fra Eivind ble ekspedert av Doffen rett opp i det nærmeste krysset. Med en ledelse på seks mål sju minutter før slutt var kampen i realiteten over. Spillet degenererte til fullstendig Hawaii mot slutten. Jostein måtte levere flere fine redninger som hadde gjort seg godt på TV. Likevel fikk Ø/D et trøstemål på en kontring før fløyta gikk.

God uttelling, scoringer på avgjørende tidspunkter og litt flyt i forsvar når hjemmelaget presset på som verst. Resultatet ble en overbevisende seier. Spesielt førsterekka leverte godt i angrep. Det var ikke alltid like ryddig og pent i forsvar, men det holdt på et vis. Alt i alt var innsatsen god fra hele laget. Nå kan vi ta med oss tre viktige poeng og nyttig selvtillit inn mot de siste kampene.

Laget:

Jostein

Ola – Wasa – Pål

Eivind – Doffen – Lars

Espen – Emil – Petter

Målene:

0-1: Eivind (Doffen)

1-1

1-2: Eivind (Ola)

1-3: Lars (Doffen)

2-3

3-3

3-4: Doffen (Lars)

3-5: Doffen

3-6: Ola (Eivind)

3-7: Lars (Eivind)

3-8: Emil (Petter)

3-9; Doffen (Eivind)

4-9

2 min: Ola, Wasa

1 Comment on Østensjø/ Dverg – Kubakken IBK

  1. Merker meg at Ola har 8 min på de to siste kampene og dermed utfordrer forhåndsfavoritten Rykken til å bli årets sinnatagg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.