Refstad IBK – Kubakken IBK

Siste kamp før jul ble spilt på søndag. Kubakken møtte Refstad, et nytt bekjentskap. Så langt i sesongen hadde de ikke plukket mange poeng, etter en rekke jevne kamper. Kubakken hadde håp om å hanke inn tre poeng før man tok en velfortjent juleferie. I stedet blir det straffetrening på alle mann.

Refstad startet med en mann utvist på grunn av feil farge på shortsen. Kubakken trillet mye ball, men klarte ikke å komme til veldig farlige avslutninger i overtall. Da andrerekka tok over etter utvisningen virket de ikke helt klare for kampen. Refstad vant alt av baller, og Kubakken slet med å ta ut hver sin mann. Til slutt endte det med at Refstad fikk pirke inn en ball og gå opp i ledelsen. Utover i perioden var det mye nervøst spill i forsvar. Kubakken fikk god plass i angrep, og fant hverandre greit. Men i forsvar var det mye fomling, svake markeringer og dårlig timede taklinger. I tillegg var Refstad raske og ivrige i presset. Men siden Kubakken fikk styre mye i angrep kjentes det ut som om de skulle klare å snu kampen. Eivind spilte opp Doffen sentralt i banen, før toppscoreren vendte raskt og satte ballen i nettaket. 1-1 til første pause.

I andre periode klarte ikke Refstad å holde intensiteten i presset oppe. Likevel fortsatte Kubakken å fomle med ballen i forsvar. Nå spredde dessuten feilene seg til oppspillsfasen og midtbanen også. Refstad brøt mange baller, noe som førte til at de gikk opp i ledelsen igjen tidlig i perioden. Kubakken malte på i angrep, men kom sjelden til de helt store sjansene. Skuddene som kom tok en god keeper seg greit av. I overtall hadde Kubakken flere gode avslutningsmuligheter, men da ble ballen satt godt utenfor metallramma. To minutter før siste pause kom endelig utligningen. Espen fikk mye rom i en kontring på venstrekanten. Han kunne spille til Knut, som fant rom også i midten, og satte skuddet kontrollert nede til høyre.

I siste periode var det opp til Kubakken å skru opp intensiteten. Perioden ble innledet med nok et overtall. Igjen ble avslutningene satt utenfor. Og nok en gang var det Refstad som utnyttet feil og ubesluttsomhet i Kubakkens forsvar til å ta ledelsen. Heldigvis utlignet Eivind rett før halvspilt periode. Men det tok ikke lang tid før Refstad igjen tok ledelsen. Dårlig press på ballfører ga dem muligheten til å sette et skudd fra venstrekanten. Kubakken hadde sju og et halvt minutt på å snu kampen. Rekkene ble ryddet på, i et siste forsøk på å øke intensiteten. Men det hjalp lite når man fortsatt ikke klarte å rydde unna folk og baller i forsvar. Refstad dasket inn en ball som fikk sprette alt for mange ganger rett foran kassa. Så glapp nok en markering, slik at de kunne sette 6-3-spikeren i Kubakken-kista.

En utrolig frustrerende kamp. Det kjentes lenge ut som om vi skulle klare å snu den ved tålmodig å male Refstad i stykker. Men til slutt ble det for mange feil på egen banehalvdel og i oppspillsfasen. Refstad var flinke til å stresse oss i forsvar, men vi gjorde det samtidig alt for lett for dem, ved å gi fra oss utallige baller. Det ble ikke levert veldig god effektivitet i Kubakkens angrep, heller. Til sammen et forsmedelig tap mot et lag det kjentes ut som Kubakken burde tatt på rutinen. Vi får bruke jula på å legge kampen bak oss, og så kommer vi sterkere tilbake i 2016.

Kubakken takker for i år og ønsker alle spillere, supportere og andre lesere en god jul!

Laget:

Jostein

Ola – Wasa – Eivind – Doffen – Lars/ Petter

Frode – Jørn/ Lars – Espen – Emil – Knut/ Petter

Målene:

1-0

1-1: Doffen (Eivind)

2-1

2-2: Knut (Espen)

3-2

3-3: Eivind (Doffen)

4-3

5-3

6-3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.