Sagene IF 2 – Kubakken IBK

Topp mot bunn i Bjølsenhallen søndag ettermiddag. Kubakken møtte Sagenes andrelag, som før kampen lå a poeng med Bærums Verk og Akerselva i toppen av tabellen. Kubakken, på den annen side, har slitt med å karre med seg poeng så langt i sesongen, og befant seg på sisteplass. Håpet om flere poeng var ikke så stort før kampen. Likevel endte det med å være veldig nære på.

Kubakken la seg bakpå fra start. Målet var å rydde opp i forsvarsspillet, som til tider har vært rufsete denne sesongen. Det defensive fungerte bra. Alle tok ut hver sin mann, uten å bli lokket ut på bærtur de gangene Sagene beveget seg godt. Men en back fikk litt for god plass til å lade børsa fra distanse, og etter tre minutter ledet Sagene 1-0. Kubakkens defensive disiplin gikk på bekostning av angrepsspillet. Sagene hadde ballen stort sett hele første periode. Men midtveis tok Doffen ansvar. Han vant en ball på midten, trampet noen meter inn mot mål og plasserte ballen i nota. Til tross for et ganske massivt overtak fra Sagene når det gjaldt ballinnehav i perioden sto det 1-1 til første pause.

I andre periode fikk Kubakken det offensive til å sitte mye bedre. Flere gode kontringer var få millimetere unna å resultere i mål. Forsvaret satt også bra. Midtveis i kampen fikk Sagenes oppspillspunkt og zorro-mester likevel litt for mye plass, og da var hjemmelaget i ledelsen igjen. Kubakken svarte raskt. Knut førte an i en kontring, ventet til akkurat riktig øyeblikk og klinte en nydelig pasning langs gulvet som Emil kunne styre inn i åpen kasse fra kort hold. Selv om Kubakken var  veldig godt med i den andre perioden var det Sagene som vant perioden. Et skudd fra distanse fikk snike seg inn bak Jostein, mens uttellingen ikke var god nok foran mål for Kubakkens del.

Siste periode startet med nok et zorromål til Sagene. Kubakken fortsatte å henge godt med i spillet, men det var Sagene som klarte å omsette sine sjanser i tellende resultat. Seks minutter ut i perioden økte de til 5-2. En tremålsledelse kjentes urettferdig, etter at Kubakken virkelig hadde vist at de kunne henge med på notene. Men det var ikke aktuelt å gi opp. Ballen satt endelig i mål da Espen fikk lurt den inn bak en dekket keeper. Med sju og et halvt minutt igjen av kampen kjempet Emil inn en ball i angrepssonen. Espen var på plass til å plukke den opp og sette den kontant i mål. Kun ett mål bak, og spenning i kampen. Og to minutter senere var det balanse i regnskapet. Doffen rundet opp fra bak mål, og overrasket samtlige med å prikke kula i nettaket fra en umulig vinkel. Fem og et halvt minutt igjen og helt åpen kamp. Dessverre ble optimismen snudd ganske raskt. Direkte fra dropp sendte Sagene avgårde en høy og lang ball. Jostein hadde full kontroll, men ballen spratt overraskende mye. Og der dukket det opp en Sagenespiller som akkurat rakk å få en kølle på ballen og pirke den i mål. Kubakken ett mål bak igjen. Fem minutter å gjøre det på. Kubakken jobbet hardt og godt, men uttellingen var fortsatt ikke spesielt god. Med ett minutt igjen forlot Jostein buret. Kubakken pepret målet med skudd, men med feberredninger og høye køller klarte Sagene å rydde unna. Rett før slutt skulle Kubakken vinne igjen en ball høyt i banen. Det endte med at Lars ble skutt rett i øyet. Han blir nok belønnet for innsatsen med en pen blåveis i morgen. Mens Kubakken ikke ble belønnet med poeng for innsatsen denne gangen heller.

En bra kamp fra Kubakkens side. Først fikk vi det defensive på plass, og så viste vi at vi også er i stand til å spille godt i angrep. Etter en del famling i starten av kampen ble vi flinke til å finne hverandre og sette hverandre opp i gode posisjoner. Balltap rundt midtbanen var så å si fraværende, noe som er veldig gledelig. Defensivt ble vi (nesten) aldri overspilt av de bevegelige og teknisk gode Sagenespillerne. I det store og hele veldig bra innsats og en oppløftende kamp. Dessverre klarte vi ikke å sette nok baller i kassa til å få med oss poeng. Men fortsetter vi i dette sporet bør det være mulig å plukke noen sårt tiltrengte poeng snart!

Laget:

Jostein

Frode – Ola – Eivind – Doffen – Wasa/ Lars

Høvel’n, – Lars/ Pål – Espen – Knut – Emil

Målene:

1-0

1-1: Doffen

2-1

2-2: Emil (Knut)

3-2

4-2

5-2

5-3: Espen (Emil)

5-4: Espen (Emil)

5-5: Doffen (Espen)

6-5

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.