Sagene IF 2 – Kubakken IBK

Kubakken var skikkelig i flytsonen sist de møtte Sagenes andrelag. Etter en litt kronglete start dominerte de kampen stort, og førsterekka bøttet inn mål. Siden den gang har Sagene fått et nytt andrelag. Kun en av spillerne fra sist kamp var med da Sagene var klar for revansje mot Kubakken.

Det var ikke så mye igjen av Kubakken-laget heller, egentlig. Med Lars, Knut, Petter og Trond bortreist og Ola skadet var det bare tre innbyttere igjen på benken. Kubakken startet likevel kampen bra, holdt ballen i laget og satte inn trøkket mot Sagenes mål. Ett minutt ut i kampen ledet Rune an i en kontring. Han bestemte seg for å legge igjen ballen. Helt hvem han hadde tenkt å legge ballen igjen til er uvisst, for pasningen kom midt i mellom de to grønne spillerne som var med på kontringen. Men der var en Sagene-back på plass, og tuppet ballen i eget nett med tåa. Lurt trekk av Peddalen. Kampen fortsatte med relativt trygt spill fra Kubakkens side. Angrepene ble variert, med lange oppspill og pasninger langs gulvet i midten. I forsvar hadde de stort sett kontroll på det meste. Etter 14 minutter var det Eivind som kranglet med seg ballen i angrep. Han kjempet til seg en løs ball sentralt i banen, vendte opp og klinket kula rett i krysset. Et nydelig skudd, og 2-0 til Kubakken. Apropos skudd: Vi visste at det var noen på Sagene som ikke er så verst til å skyte. Kort tid etter 2-0-scoringen presenterte en av dem seg: Jan Frode Snellingen banket inn reduseringen. Tre minutter senere var det likt i protokollen, da en annen Sagenespiller med eliteserieerfaring, Niclas Harald, satte inn 2-2.

I pausen var Kubakken enige om å passe bedre på spillerne som man visste at Sagene gjerne ville skulle avslutte. Men det var lettere sagt enn gjort. Før andre periode var halvspilt hadde nevnte Snellingen fått satt tre baller til i nota. Deretter reduserte Wasa, etter å ha blitt spilt fint opp foran mål av Doffen. Så fikk Sagene det veldig lett igjen. Kubakken hang ikke med på bevegelsene og klarte ikke å ta ut hver sin mann i forsvar. Da ble det mye rom for Sagene, og før pause scoret de fire mål til.

Optimismen var ikke spesielt stor foran siste periode, med seks mål å ta igjen. Men Wasa gikk på med friskt mot fra start. 41 sekunder ut i perioden var han på pletten foran mål, og dasket en løs ball i kassa. Med ett mål i minuttet kunne kanskje dette gå veien likevel? Men da skulle målene helst ha kommet i riktig ende av banen. De siste ti minuttene av kampen raknet Kubakken totalt. Sagene fikk gang på gang avslutte fra gode posisjoner, enten fordi Kubakken ikke var i nærheten av å dekke spillere, fordi Sagene fikk kontre etter dårlige Kubakken-pasninger og -avslutninger, eller fordi Kubakken var mer opptatt av å fjerne fotballer fra banen enn å forsvare eget mål. Ledet an av Niclas Harald, som puttet fire, scoret Sagene sju mål før det var slutt. Til sammen sto det da 16-4 på tavla.

Kubakken kan ta med seg en god førsteperiode fra denne kampen. Ellers var det ganske mørkt. Vi møtte nok en gang en godt og ballsikkert lag. Men slik er det i andredivisjon. Så da gjelder det å være skjerpet. I forsvar må man jobbe godt som lag, og i angrep gjelder det å ikke gi vekk ballen unødvendig. Å tape mot denne motstanden er en hederlig sak, men å kollapse på den måten Kubakken gjorde bør ikke skje. Spesielt på slutten leverte vi en innsats og moral som vi ikke bør være bekjent av. Nå er det to kamper igjen av sesongen, så da er det bare å ta ut det man har av krefter og glede over å spille innebandy. Hadde vært artig å avslutte med to gode kamper.

Laget:

Backer: Pål, Rune, Gjermund

Sentere: Eivind, Espen

Løpere: Wasa, Doffen, Vegard

Vanskelig jobb i mål: Jostein

Målene våre:

0-1: Rune

0-2: Eivind (Doffen)

—-

5-3: Wasa (Doffen)

—-

9-4: Wasa

2 min: Gjermund

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.