Ski IBK – Kubakken IBK

Sist Kubakken dro til Ski for å spille innebandy ble det bomtur. Idet vi tok av E6 i retning Ski fikk vi beskjed om at det manglet en dommer. På mandag kveld var det ny sjanse, og både to lag og to dommere var på plass. Alt annet enn Kubakkenseier ville føre til at det virkelig tettet seg til på tabellen.

Kampen startet med at Ski satte inn et hardt press høyt i banen. Kubakken slet med å komme seg ut av forsvarssonen, og det var flere situasjoner der en mer treffsikker motstander hadde satt ballen i mål. I tillegg leverte Jostein noen helt fantastiske redninger. Spesielt en av beinparadene var av sorten som ville blitt en youtube-hit hvis noen i hallen hadde hatt et kamera: I full strekk etter en tversoverpasning, og mens hele Ski allerede hadde armene i været i scoringsjubel, fikk han løftet beina og reddet skuddet fra kloss hold. Midtveis i perioden var det utrolig nok fortsatt målløst, og Kubakken begynte endelig å få litt tak på angrepsspillet. Andrerekka fikk etablert seg i angrepssonen, mens folk byttet på å storme inn mot kassa. Til slutt fant Petter en åpning og spilte en pasning fra bak mål til backhand-kongen fra Rogaland. Vegard stupte inn foran mål og fikk dasket ballen inn under keeperen. I neste bytt fortsatte andrerekka å spille rundt kassa. Petter spilte hardt inn mot mål fra omtrent død vinkel. Espen forsøkte å styre ballen mot mål, men endte med å vippe den inn til Trond, som sto klar på bakre stolpe til å banke inn 2-0 i åpent bur.

I andre periode holdt Kubakken presset oppe fra start. Spesielt førsterekka pepret Ski-målet med skudd. Men uten uttelling. Utover i perioden kom Ski med flere gode kontringer. I noen situasjoner havnet Kubakken på etterskudd, og ett og et halvt minutt før perioden var over endte det med en utvisning for gjentatte forseelser. 26 sekunder før fløyta gikk for pause fikk Ski løsnet et skudd som fikk en heldig sprett og havnet i nettet.

Reduseringen ga Ski en boost før siste periode, mens Kubakken måtte heve seg for ikke å slippe dem mer inn i kampen. Det gikk bare 40 sekunder før det viste seg hvilket lag som var mest tent. En Skispiller kranglet seg igjennom Kubakkenforsvaret og satte inn utligningen. Tre minutter senere fikk Doffen endelig uttelling, da han rundet opp på høyrekanten og prikket et skudd i nota. Like etter at Kubakken leverte et relativt tannløst overtallsspill tapte de grønnkledte en haug med dueller i den defensive sonen. Det måtte ende som det gjorde, og dermed fikk Ski utligne igjen. I store deler av av perioden bølget spillet fram og tilbake, og det var til tider litt Hawaii over det hele. Med åtte minutter igjen av kampen fikk en Skispiller plukke opp nok en ball i Kubakkens forsvar, og deretter runde inn i banen og klinke inn 4-3. Med ledelse for første gang i kampen var jubelen stor. Kubakken tok en time-out for å rydde i rekkene og forsøke å unngå tap. Presset ble satt inn mot Ski, men fortsatt var det vanskelig for Kubakken å omsette sjansene i mål. Ballen traff stengene, returer ble satt utenfor åpent mål. Med et drøyt minutt igjen av kampen forlot Jostein buret. Ski hadde en mulighet til å sette ballen i åpent mål, men klarte å treffe stanga. Kubakken slang kula inn mot mål, og sendte folk etter. Baller, bein og køller spratt rundt i et salig kaos. Med tretten sekunder igjen på klokka spratt ballen ut på høyre side av målgården. Og der sto Eivind. Han hadde ikke tenkt å la sjansen glippe, og kastet seg inn mot mål med full tyngde. På tennisen dunket han ballen inn ved stanga! Deretter fulgte en herlig seiersrunde rundt banen, med hele Kubakken som haleheng. Kampen ebbet ut til uavgjort, selv om Espen bestemte seg for å gjøre det ekstra spennende ved å gi vekk ballen i egen sone rett før slutt. Men nok en gang var Jostein på pletten for å redde skuddet.

Ett poeng kjentes bra når det ble reddet i siste liten. Og med uavgjort har vi oppnådd målsetningen med ti poeng. Likevel var det ikke noen jubelstemning på vei hjem til Oslo etter kampen. Gjennom 60 minutter leverte Kubakken spill i begge ender av kvalitetsskalaen. Til tider var det bra spill både foran og bak, men i deler av kampen var det fullt kaos i forsvar og knapt noe samspill framover. Ett av problemene var at vi ikke hjalp hverandre nok på banen. Det ble vanskelig å finne medspillere og spille seg ut av forsvar, når oppspillene kom gikk vi ikke ordentlig inn i duellene og endte med å miste ballen og heller få kontringer imot. Før kampen var vi enige om å sende folk mot kassa, skyte og jobbe på returer. Dette fungerte tidvis bra, men like ofte endte vi med trange situasjoner vi ikke klarte å løse opp, eller vi fikk ikke skuddene på mål eller fra riktige vinkler. Nå er det veldig jevnt på tabellen, så for å henge med i øvre halvdel må vi finne tilbake til innsatsen fra tidligere i sesongen. Vi må hjelpe hverandre med å finne løsninger både defensivt og offensivt, og rett og slett jobbe bedre som lag. Første sjanse er til helga, i bortekamp mot Fjerdingby. Deretter går resten av kampene denne sesongen hjemme i fortet på Bjølsen.

Laget:

Ola – Gjermund – Eivind – Doffen – Wasa/ Rune

Pål – Vegard/ Petter – Espen – Trond/ Knut/ Wasa/ Petter

Målene:

0-1: Vegard (Petter)

0-2: Trond (Espen)

—-

1-2

—-

2-2

2-3: Doffen (Ola)

3-3

4-3

4-4: Eivind

2 min: Eivind og Vegard

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.