Ski IL – Kubakken IBK

Et mannsterkt Kubakkenlag dro til Ski på lørdag. Her var det to utrolig viktige poeng å spille om. Med seier ville Kubakken være a poeng med Ski, og det ville bli veldig jevnt i bunnen av andredivisjons avdeling A. I tillegg var kampen som et vorspiel til kveldens julebord å regne. Alt lå til rette for en spennende og fin lørdag. Men under oppvarmingen kom det beskjed om at dommere ikke ville stille. Så da lå det an til å bli bomtur, og heller et langt vorspiel hos Jostein. Men så kom dommerne likevel, noen minutter etter at kampen egentlig skulle ha startet. Likevel ble det ikke den oppladningen til kveldens fest som man hadde håpet på.

Ski er et lag som spiller innebandy ganske likt som Kubakken: Innsats og hard jobbing fremfor tekniske finesser. Som regel gir det artige og jevne oppgjør lagene imellom. Så også på lørdag. Kubakken startet bra, og Doffen satte et skudd klokkerent i stanga i første bytt. Men selv om Jostein jublet for mål var nok ikke ballen inne. Spillet bølget fram og tilbake. Første mål kom ikke før det sto 12:45 på uret. Skis kaptein traff bra på et skudd fra distanse. Drøyt tre minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen. I neste bytt svarte endelig Kubakken. Knut og Emil jobbet knallhardt for å vinne igjen ballen høyt i banen. Det endte med at Espen kunne plukke opp en løs ball, ta et par skritt og sette et frekt skudd nede ved stanga. På slutten av perioden spilte Kubakken et godt overtall, men ballen ville ikke inn. Dermed ledet Ski 2-1 til pause.

I andreperioden tok det ikke lang tid før Ski økte ledelsen til 3-1. Så fulgte en periode der Kubakken spilte seg stadig mer inn i kampen. Uten at det ble tellende resultat. Først de siste to minuttene fikk de endelig kranglet ballen over streken. Først vant Wasa en ball på midtbanen, før han like godt tok den med seg hele veien og plasserte den pent nede ved stolperota. Rett før pause var det Rune som førte an i en kontring. Han la igjen ballen til Emil, som fikk kranglet den videre mot høyre, der Espen kom løpende. Han klarte å fikle med seg ballen og satte et dragskudd i mål. 3-3 og veldig spennende før siste periode.

Kubakken fortsatte å levere mange gode angrep, men det var Ski som igjen tok ledelsen. Et lurt skudd fra distanse fikk smyge seg i mål. Så fikk Kubakken sjansen i overtall igjen. Ballen gikk litt tregt, men til slutt fikk Ola pirket inn returen etter et skudd fra Lars. Likt i målprotokollen igjen. Kampen ble stående og vippe. Spillet bølget fram og tilbake, til tider preget av mer innsats enn stil. Kubakken spilte ett overtall til, som ikke ga uttelling. Heller ikke i spill fem mot fem klarte Kubakken å få skuddene mellom stengene. Med ett og halvt minutt igjen av kampen forsvant det meste som var av håp. Dommerne ga Eivind en litt småstreng tominutter. Dermed fikk Ski avslutte med en mann mer på banen. Og det gikk som det måtte gå: De satte vinnermålet 47 sekunder før kampen var over.

Dette var utrolig nok den fjerde kampen på rad at Kubakken taper med ett mål. Det er jo utrolig surt. Og det blir utrolig lite poeng av sånt. Tidligere var Kubakken eksperter på å ro i land seire i denne type jevne kamper. Men denne sesongen vil det seg ikke. Dette var årets siste kamp. Og med nok et tap betyr det at Kubakken ikke vant en eneste seriekamp i hele 2013. Vi får satse på at det blir bedre i 2014! Inntil videre får vi trøste oss med at det er veldig gøy å spille kamper som den mot Ski. Og festen etterpå var trivelig! Nå tar vi en lang og god juleferie, før vi sees igjen til trening og flere morsomme kamper over nyttår.

Kubakken ønsker alle en riktig god jul!

Laget:

Jostein

Ola – Frode  / Lars – Pål

Espen – Eivind

Doffen – Rune / Knut – Emil / Wasa – Petter

Målene:

1-0

2-0

2-1; Espen (Knut)

3-1

3-2: Wasa

3-3: Espen (Emil)

4-3

4-4: Ola (Lars)

5-4

2 min: Eivind

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.