Sveiva IBK 2 – Kubakken IBK

Og der var serien i gang! Kubakken er tilbake i andredivisjon. Her møter vi som vanlig en del andrelag fra klubbene som spiller i eliteserien. I serieåpningen var det Sveivas rekruttlag som var motstander. For et fåtallig Kubakkenlag ble det litt for sterk motstand.

Før kampen hadde Kubakken klart å skrape sammen nok spillere til å stille med tre backer, to sentere og tre løpere. Men under oppvarmingen ble det straks klart at foten til Lars ikke hadde hatt så godt av å løpe halvmaraton dagen i forveien. Gutten klarte rett og slett ikke å ha på seg sko. Så da var vi nede i to innbyttere. Ola og Frode meldte seg til å stå på backplassene. Eivind delte senteren med Espen, også med en halvmaraton i beina fra dagen før. Wasa, Rune og Doffen rullerte på løperplassene. Det borget for en kamp hvor man la seg litt lavt, spilte disiplinert boks og tok overgangene framover når de bød seg. Denne planen fungerte godt for Kubakken fra start. Sveiva hadde ballen mye, men slapp sjelden til i de farligste posisjonene sentralt i banen. Overgangsmulighetene kom innimellom presset fra Sveiva, men som regel gikk Kubakkens avslutningsforsøk utenfor mål. Etter 14 minutter glapp det i forsvar, og for en gangs skyld fikk en Sveivaspiller god nok plass til å sette et skudd fra midten. To minutter senere var Wasa litt på etterskudd i en duell på midtbanen, og fikk en tominutter. Da viste Sveivas Zorro seg fram, og fra bak mål satte han en fiffig ball inn ved stolperota. Perioden endte 2-0 til hjemmelaget. To baklengs var kanskje ikke så galt ut fra kampbildet. Men Kubakken gikk i garderoben med en følelse av at de ikke hadde fått betalt for innsatsen framover. Presisjonen i avslutningene må vel ta skylda.

I andre periode var planen å begynne å bruke samme kraft og innsats i duellene i angrep som man hadde vist i forsvar. Ballen var fortsatt mest hos Sveiva, selv om Kubakken også hadde mange gode angrep. Men problemet med lav presisjon på skuddene vedvarte. Som regel endte angrepene raskt med at man måtte løpe hjem igjen, etter at ballen hadde forsvunnet over vantet bak mål. Forsvaret holdt stort sett unna, men ti minutter ut i perioden fikk en Sveivaback god tid, mens det var masse trafikk foran mål. Jostein så vel knapt ballen på veien mot nota. Kubakken ga ikke opp, men jobbet hardt videre. Kubakken ble snytt for et fantastisk pent mål, da Rune knallet en halvhøy pasning foran mål, som Espen i høy fart styrte rett før spretten og satte inn i hjørnet. Samtlige i Rommenhallen så at dette var et flott mål. Unntatt en, og det var dessverre han som betyr noe i denne sammenhengen: Dommeren. Han hadde hørt helt klart på lyden at ballen ikke traff kølla, men foten, og annulerte derfor målet. Helt på tampen av perioden kombinerte Sveiva raskt og fint. Kubakken hang ikke med, og dermed ble det fjerde målet satt enkelt i nota, mens svimle Kubakkenspillere var strødd rundt på banen.

Fire mål bak med 20 minutter igjen av kampen. Kubakken hadde likevel ikke gitt opp. Med litt bedre skudd og litt mer flaks kunne det gå. Men avslutningene fortsatte å enten gå utenfor eller rett i nærmeste back. Sveiva satte nok et mål bak en dekket Jostein. Kubakken hang godt med i mesteparten av kampen, men de siste minuttene sprakk det litt. Etter et overtall fikk Sveiva angripe med tre mot en, og da satt 6-0. Så fastsatte de sluttresultatet til 7-0 med et skudd fra distanse.

Kubakken møtte et godt Sveivalag i Rommenhallen. Med to jevnt besatte rekker, bestående av en blanding av gamle ringrever og unge talenter, ble det for mye for et fåtallig Kubakkenlag. Det sto ikke på innsatsen. Alle løp det de orket – og helt på slutten enda litt mer. I forsvar ble ting stort sett løst fint, men når Sveiva lykkes med mange gode ett-touch-pasninger og bevegelser ble det litt kaos. Sju i sekken og null framover kjennes litt surt ut. Med litt mer tur kunne man unngått noen av baklengsmålene. Det som er mer opp til oss selv å gjøre noe med er effektiviteten i angrep. Skuddene må treffe innenfor stengene. Den siste pasningen må være mer presis, og helst ikke i knehøyde. God innsats, dårlig betalt – likevel en fin start på serien. Vi kommer sterkere tilbake! Sjansen til å fikse på ting kommer allerede neste helg, da gamle kjenninger i Asker gjester Bjølsenhallen.

Laget:

Ola – Frode

Espen – Eivind

Doffen – Rune – Wasa

Målene: Feil vei, perioderesultat 2-0, 2-0, 3-0

2 min: Wasa og Eivind

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.