Sveiva IBK 2 – Kubakken IBK

Nytt år, nye muligheter! Før jul hadde ikke Kubakken marginene på sin side. Noe udyktighet, noe uflaks. For det nye året var forsettet å gjøre det bedre enn i fjor – det vil si vinne minst en seriekamp. Muligheten bød seg fredag, da Kubakken dro til Rommenhallen for å møte Sveiva 2 til kveldskamp. Uflaksen var vel brukt opp i 2013?

Da vi ankom hallen var gleden stor, for der fant vi en kølle med puse-pels på skaftet. Siden vi bare har sett en spiller med slik kølle antok vi at Gjermund var klar for comeback. Men den gang ei. Kølla tilhørte en av guttungene som lekte seg i hallen. Likevel hadde vi en innbytter for backene, og to løperrekker. Espen hadde mobilen lett tilgjengelig på benken, da Carla hadde termin på fredag. Heldigvis skjedde det lite på den fronten i løpet av kampen (i skrivende stund står hun derimot midt på stuegulvet med rier og peser og stønner).

Kubakken gikk ut i kampen med guts i alle dueller. De første 4-5 minuttene eide Kubakken ballen, og hadde flere farlige avslutninger. Likevel var det hjemmelaget som tok ledelsen. Kubakken holdt ikke følge med alle de røde spillerne i slottet, og da ble det lett å sette ballen i nota bak Jostein. Tre minutter senere ble ledelsen doblet. Den siste halvdelen av første periode slet Kubakken voldsomt med å ta unna alle løpene til bevegelige Sveivaspillere. Ledelsen kunne vært større. Heldigvis kom det i stedet en redusering. Doffen førte an i angrep, og la en perfekt timet pasning fra bak dødlinja til Ola, om kom styrtende inn foran kassa. Derfra dasket han ballen rett i kassa på ett touch. 2-1 til pause.

Kubakken hadde en jobb å gjøre med å rydde opp i forsvarsspillet før andre periode.  Og det fungerte ganske bra. Selv om det var på hengende håret en del ganger klarte faktisk Kubakken å holde buret rent i en hel periode. Det må ha vært første gang på lenge. I tillegg serverte Doffen flere fine pasninger fra bak kassa. Den ene tok Rune seg pent av, da han satte ballen utagbart oppe ved vinkelen. Før siste periode var det dermed 3-3 og en helt åpen kamp.

Siste periode startet på beste mulige vis. Doffen fikk omsider til en god, gammel spesial fra høyrekanten: Rundet opp, passerte en back og satte ballen i det lengste hjørnet. Dermed var Kubakken i ledelsen (for første gang siden førsteperioden mot Akerselva, for to måneder siden.) Kunne det holde helt ut? Vel, ledelsen holdt i et drøyt halvminutt. Etter mye klabb og babb foran Kubakkens kasse fikk Sveiva straffe. Den ble satt frekt i mål.  Knappe fem minutter senere gikk Espen “all in” da han skulle bryte en pasning. Da han bommet endte det med at en Sveivaspiller kunne spasere alene mot Jostein og ta over ledelsen igjen. Kubakken svarte ganske raskt. Petter kastet seg inn i kampen om en løs ball på midten, og fikk dasket den til Ola, som i sin tur klinket til fra sin backposisjon og satte kula kontant i vinkelen. Ti minutter igjen av kampen, og fortsatt sto den og vippet. Spillet bølget fram og tilbake, med sjanser til begge lag. Fem og et halvt minutt før slutt var det Sveiva som fikk satt inn en ball og igjen tatt over ledelsen. Kubakken la alle sine krefter inn i de siste minuttene. Jostein forlot buret. Med seks mann i angrep spilte Kubakken rundt jagende Sveivaspillere. Flere Kubakkenspillere kunne ha avsluttet, men ballen ble dyttet fra mann til mann mens Sveivas forsvar kom stadig mer ut av balanse. Til slutt kunne Lars spille en helt perfekt pasning gjennom boksen og sette opp Espen på totalt åpen kasse. Kanskje var uflakskvoten brukt opp i 2013. Men udyktighet må man tydeligvis slite litt med i 2014 også. Kapteinen tok ansvaret for å gjøre det klinkende klart hvor syndebukkstempelet skulle settes. Fra fire meters hold satte han ballen over den tomme kassa med god margin. De siste 20 sekundene fikk Kubakken dasket et par baller i retning av målet, men Sveivas gode keeper plukket dem lett opp. Dermed var Kubakkens femte strake ettmålstap et faktum.

Surt med nok et tap. Spesielt siden Sveiva var laget som var nærmest oss på tabellen før kampen. I stedet for å henge seg på de andre lagene på tabellens nedre halvdel endte Kubakken opp med å gi Sveiva en god luke. Vi får ta med oss noen positive ting likevel: Ola og Wasa hadde mange gode avslutninger fra backposisjon. Ola var i tillegg frampå med gode løp i slottet ved flere anledninger. To mål vitner om en god kamp. I tillegg leverte Doffen en meget god innsats. Han vant nesten alt av dueller, la mange gode pasninger og gjorde slutt på det som etter hans standard kan betegnes som en måltørke (to kamper uten kasser…). Ny kamp til helga. Det blir gøy!

Laget:

Jostein

Ola – Lars – Wasa

Eivind – Rune – Doffen

Espen – Knut – Petter

Målene:

1-0

2-0

2-1: Ola (Doffen)

2-2: Rune (Doffen)

2-3: Doffen (Rune)

3-3

4-3

4-4: Ola (Petter)

5-4

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.