Sveiva IBK 2 – Kubakken IBK

Før helgas kamp mot andrelaget til Sveiva hadde redaksjonen på kubakken.com forsøkt å fyre opp litt ekstra stemning. Og på tabellen lå debutantene i andredivisjon på toppen. Fallhøyden var med andre ord stor. Men Kubakken tar enhver utfordring på strak arm om dagen!

Sveiva stilte med en god, gammel kjenning av Kubakken i buret. Terick har stått i mål for Sveiva også i eliteserien, men ble enten innvilget tillatelse til å få spille mot gamle venner, eller så har han blitt for gammel til å henge med i den øverste divisjonen og er degradert til andredivisjon. Det var altså uvisst hvordan keepervalget ville slå ut for styrkeforholdet mellom de to lagene. En ting som kanskje talte til Kubakkens fordel i så måte, var at U19-landslaget hadde samling i Sverige i helga. Der var Sveiva representert med seks spillere, hvorav noen kanskje ville ha stilt til kamp hadde de hatt anledning. Trolig var det ikke det beste andrelaget Sveiva har mønstret som stilte i den fine, nye Rommenhallen på søndag.

Kubakken la seg litt lavt i starten av kampen, for å finne ut hvor landet lå. Og det ble snart klart at det ikke var noe helt avskrekkende nivå på motstanden. Flere pasninger ble brutt i Sveivas oppspillsfase, og Kubakken fikk anledning til å kjøre overganger mens motstanderen var i ubalanse. Det var flere Sveivaspillere som viste at de hadde et godt skudd, og som ikke  var redd for å forsøke, så Kubakken lot dem ikke få for mye plass i gode skuddvinkler. Midtveis i perioden begynte Kubakken å få litt mer kontroll på ballen og på angrepsspillet. I et fint angrep etablerte førsterekka seg høyt i banen og fant hverandre godt med pasningene. Eivind hentet inn ballen i rundvantet etter et skuddforsøk. Derfra vendte han opp og klinket ballen inn i slottet, hvor Doffen kunne styre inn 1-0-scoringen. Noen minutter etter fikk Sveiva et litt tvilsomt frislag rett foran Kubakkens mål. Med et lurt skudd satte de inn utligningen. Kubakken fortsatte å vinne baller ved å bryte oppspill. Drøyt 16 minutter ut i perioden vant Espen en ball på midten, og sendte den til Pål på backen. Derfra gikk det raskt framover: Pål spilte opp Knut, som med en mann i ryggen styrte ballen videre til Vegard, som kom på et løp fra motsatt side. Han dro med seg en back, og spilte en perfekt backhand til Espen foran mål. Her fikk han god tid til å vippe ballen opp i nett-taket til 1-2 til Kubakken, noe som stod seg til pause.

I andre periode gjorde Kubakken det stadig vanskeligere for seg selv. Framover produserte de færre sjanser, duellene ble tapt over hele banen og den defensive organiseringen ble dårligere. Etter hvert utviklet det seg til flere situasjoner hvor Kubakken var helt utspilt, og Sveiva fikk sette to mål og overta ledelsen før perioden var omme. Hadde det ikke vært for at marginene var på Kubakkens side kunne det blitt flere baklengs.

Coach ga gutta en velfortjent hårfønerbehandling i pausen, og alle var enige om at man måtte heve seg og tråkke ordentlig til i duellene. Med litt mer ryddig defensiv organisering og færre balltap på midten av banen klarte Kubakken å ta tak i kampen igjen. Ballen gikk bedre fra mann til mann i angrep. Eivind satt til og med opp Doffen på blank kasse, men toppscoreren klarte ikke å stokke bein og kølle. Seks minutter ut i perioden brøt Knut et Sveiva-oppspill på midten. Han satte fart framover og gjorde ting enkelt. Noen kjappe skritt og et frekt skudd som gikk rett i nota. 3-3 og kampen sto virkelig og vippet. Det kjentes ut som Kubakken hadde et visst overtak, men så måtte de ri av en utvisning. Det klarte de ganske greit, og seks minutter før slutt fikk de sjansen til å ta over spillet igjen i et overtallsspill. Ballen gikk godt i laget, og 30 sekunder ut i utvisningen fant Eivind Rune med en fin pasning fra bak mål. Og Peddal P var som vanlig sikker som banken da han satte ballen inn lavt nede ved stanga! Nå var det bare å holde unna i fem og et halvt minutt for å innkassere sesongens fjerde seier. Som vanlig ble det rotete og hektisk i slutten av kampen, men selv om Terick forlot buret til fordel for en ekstra utespiller de siste to minuttene klarte ikke Sveiva å få noen uttelling. Dermed ble det seier 4-3 til Kubakken!

Nok en gang klarte Kubakken å snu en jevn kamp til sin fordel. Det er herlig å se at vi klarer å holde motet oppe og ikke blir utålmodige. I stedet spiller vi vårt spill og klarer å heve oss. Mot motstand av dette kaliberet bør vi klare å vinne. Men det er fort gjort å havne bak i målprotokollen likevel. Uflaks, dommeravgjørelser og andre tilfeldigheter gjør at det kan sprette inn både to og tre mål før det antatt beste laget har ett eneste mål. Etter å ha avgjort en haug jevne kamper til sin fordel de siste par sesongene, hvorav flere med minste mulige margin, kan man begynne å lure på om det bare er tilfeldig at Kubakken vinner disse kampene. Det kan tenkes at laget klarer å gjøre sannsynligheten for at ballen spretter deres vei i de avgjørende minuttene og de avgjørende situasjonene noe høyere. Tålmodigheten er nevnt. I tillegg er vi flinke til å holde den mentale energien positiv og bygge hverandre opp i stedet for å ødelegge for hverandre. Gutta er gode på å komme seg opp i bringa, rett og slett. Dessuten er det jo flere av gutta som tydeligvis har fått opp kondisen på et nivå som gjør det mulig å spille en hel kamp og fortsatt ha sprut i beina og et kaldt hode de siste fem minuttene. Men kanskje er det bare tilfeldig? Uansett har Kubakken nok en seier under beltet, og har full poengpott etter fire kamper i andredivisjon. Da bør målsettingen om ti poeng ved sesongslutt være innen rekkevidde!

Laget:

Ola – Gjermund – Eivind – Rune – Doffen

Pål – Lars – Espen – Knut – Wasa/ Vegard

Målene:

0-1: Doffen (Eivind)

1-1

1-2: Espen (Vegard)

—–

2-2

3-2

—–

3-3: Knut

3-4: Rune (Eivind)

2 min: Pål

1 Comment on Sveiva IBK 2 – Kubakken IBK

  1. Deilig! Er jo den beste følelsen å vinne med ett mål, syns vi skal fortsette med det.

    Det er vel best å være ferdig med sesongens mål før julebordet, men det er vi jo hvert år.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.