Sveiva IBK 3 – Kubakken IBK

Kubakken har brynet seg på diverse Sveiva-lag tidligere. I romjulsturneringa har vi møtt lynkjappe unggutter som spilte klikk-klakk rundt oss til vi så julestjerner. I fjor møtte vi ett Sveiva-lag vi spilte bra mot og slo på bortebane. Så møtte vi et helt annet Sveiva på hjemmebane. Vi kjempet hardt, men ble straffet for noen minutter med elendig forsvarsspill. I Rommenhallen for en knapp uke siden sto det enda et nytt Sveiva-lag på den andre banehalvdelen.

Vi visste at det var noen gode skyttere på Sveiva, og defensivt var planen å ikke ta noen sjanser og ikke slippe Sveiva til fra gode skuddvinkler. I første periode ble det levert innebandy av ganske variabel kvalitet fra Kubakkens side. Førsterekka hadde noen fine angrepskombinasjoner og flere gode kontringer. Men den siste touchen var som regel ikke av samme kvalitet. Bakover holdt vi lenge tett, med en trang boks og litt flyt i noen avgjørende situasjoner. Etter 15 minutter sto det fortsatt 0-0. Så fikk Doffen omsider satt inn et kontringsmål, etter pasning fra Rune. I neste bytt lempet Sveiva en lang pasning fram mot en enslig løper. Med ryggen mot mål fikk han plass til å daske ballen i retning kassa. Og jaggu gikk den ikke rett i nota. Kubakken reiste seg igjen etter den sure utligningen, men i periodens siste minutt sprakk det litt. Sveiva tok ledelsen 2-1, og få sekunder senere kunne de sette 3-1 på et frislag, gjennom en ekstremt hullete mur.

I andre periode var det om å gjøre å rydde vekk de unødvendige feilene og bygge på det positive fra perioden før. Og det gjorde Kubakken til gagns. Ballen gikk fra mann til mann i angrep, og man gikk inn i de defensive duellene med autoritet og vilje. Men fortsatt var det litt å utsette på den siste touchen foran mål. 6:39 ut i perioden fikk Sveiva sin første utvisning. Og det tok bare 12 sekunder med overtall før Doffen banket kula i mål. Det gode og trygge spillet til Kubakken fortsatte, men uttellingen sto som vanlig ikke helt i stil. Fem minutter før perioden var over kom endelig utligningen. En spillesugen Knut hadde kommet inn for Petter. Lars vant en duell midt på banen, Knut plukket opp ballen, satte fart og klinket et skudd rett i vinkelen. Deilig! Minuttet før pause var Doffen på vei igjennom hele Sveiva-forsvaret med et par fine høyre-venstre-finter. Det gjensto bare å krone verket med å trille ballen i åpent mål. Men det ble forhindret av fire-fem slag på kølla. Doffen tok selv straffen, og den ble satt kontrollert i nota etter at keeper var sendt nesten ut i rundvantet med nok en følsom høyre-venstre-finte. Kubakken hadde dermed snudd kampen, og ledet fortjent 4-3 etter en veldig god midtperiode.

Siste periode ble innledet med at Wasa vant ballen på midten, tok saken i egne hender og banket ballen i mål fra distanse. Med en to-målsledelse senket Kubakkenskuldrene seg noe. Nå var det bare å fortsette å male på med det trygge, gode spillet. Men så fikk Lars en utvisning, og i undertallet fikk en heldig ball passere tvers igjennom boksen til en Sveivaspiller som kunne trille den inn i åpent mål. Dermed var hjemmelaget bare ett mål bak. I neste bytt svarte Rune umiddelbart. Et herlig håndleddsskudd klinte ballen i mål i velkjent Peddal-stil. Og ikke lenge etter spilte andrerekka litt klikk-klakk. Et flott angrep ble avsluttet med at Lars spilte opp Knut, som på direkten sendte ballen rett i mål fra høyrekanten. Ledelse 7-4 med ti minutter igjen av kampen. Kubakken var godt i siget nå, og det kjentes ut som det bar mot seier. Kubakken fortsatte å forsvare seg godt. Jostein leverte flere fantastiske redninger, og var i en del situasjoner over alt – både i og utenfor målgården. Flere kontringer burde resultert i mål, men siktet til flere Kubakkenspillere var fortsatt ikke godt nok stilt inn. Det tar som kjent ikke veldig lang tid å score tre mål i innebandy. Likevel burde seieren vært i boks da det fortsatt sto 4-7 på tavla med to minutter igjen av kampen. Men kanskje ble Kubakken litt for trygge på det? I hvert fall gikk det meste galt de siste minuttene. Og Sveiva lyktes med alt de prøvde på. En haug med pasninger var en milimeter unna å bli brutt, men nådde fram. Og skuddene som ble løsnet traff akkurat der de skulle. Tre baklengs på under to minutter, det siste med ni sekunder igjen av kampen, og vips – så ble det 7-7, gitt.

Uavgjort kjentes som et stort nederlag denne lørdagen. Når man leder med tre mål to minutter før slutt skal man vinne kampen. Og med en veldig god andreperiode, og 15 veldig gode minutter i siste periode, hadde Kubakken fortjent to poeng. Men i innebandy gjelder det å være skjerpet hele veien inn. Det har andre lag erfart når de har ledet over Kubakken, også. Det ble ikke gjort så mange direkte feil på slutten av kampen, heller. Kanskje skulle vi spilt litt mer kynisk, brukt mer tid eller gått mer i kroppen på motstanderen. Selv om vi tapte ett poeng var det veldig mye positivt å ta med seg fra kampen. Jostein leverte en kjempekamp, og er tilbake i god, gammel form. Da Kubakken kom inn i spillet sitt i andre periode var det bra innebandy både i angrep og i forsvar. Med litt mer presisjon i avslutningene ville det blitt flere mål – og kanskje seier..? Bare å øve videre på presisjon – og ta med seg leksa om at det gjelder å holde konsentrasjonen oppe hele kampen.

Laget:

Ola – Gjermund – Eivind – Doffen – Rune

Lars – Pål – Espen – Wasa – Petter/ Knut

Målene:

0-1: Doffen (Rune)

1-1

2-1

3-1

—-

3-2: Doffen (Rune)

3-3: Knut (Lars)

3-4: Doffen

—-

3-5: Wasa

4-5

4-6: Rune (Ola)

4-7: Knut (Lars)

5-7 (tid: 58:05)

6-7 (tid: 59:09)

7-7 (tid: 59:51)

2 min: Lars

1 Comment on Sveiva IBK 3 – Kubakken IBK

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.