To kamper i innspurten

Siden sist rapport har Kubakken rukket å spille to kamper. Sesongen nærmer seg slutten, og mulighetene for å reise kjerringa blir stadig færre. Både mot Sagene og Bærums Verk glapp sjansen.

Sagene stilte med få spillere, så der kunne det virke som det var mulig å lure med seg et poeng eller to. Men før kampen hadde kommet ordentlig i gang hadde Sagene allerede sikret seg en tomålsledelse. Gode bevegelser og tekniske finesser ble vanskelige å holde styr på. Rune reduserte, men med fem minutter igjen av perioden var Sagene oppe i 1-4. Heldigvis kjempet Eivind inn en redusering til rett før pause.

Foran midtperioden var Kubakken klare for å kjempe seg inn i kampen. Og da Doffen prikket 3-4 i første bytt så det lyst ut. Kampen ble stående og vippe en stund. Først da Sagene fikk muligheten i overtall kom neste mål. Espen brøt en pasning, men endte med å legge den igjen rett foran kassa i stedet for å klarere. Sagene takket for tilbudet, og satte inn 3-5. Målet var symptomatisk for resten av kampen: Kubakken begikk flere personlige feil, og ble straffet for dem. Omtrent midtveis i siste periode reduserte Ola til 4-8, og Kubakken øynet et bittelite håp om å redde ett poeng. Med høyere press, utført av slitne kugutter, endte det i stedet med flere personlige feil og baklengsmål. Til slutt, etter at kampens siste minutt var total hawaii som resulterte i tre mål, sto det 5-11 på tavla.

På lørdag tok Kubakken turen til Rykkin for å spille mot Bærums Verk, et av lagene som ligger helt i toppen av tabellen. Kubakken slet stort i starten av kampen. Bærums Verk fikk løpe omtrent akkurat som de ville, uten at Kubakken gadd å passe hver sin spiller. Det ga to baklengs på de seks første minuttene, men kunne fort ha endt med styggere resultater. Da dommerne ga Kubakken to kjappe utvisninger var det kanskje det som skulle til for å bryte opp i elendigheten. Kubakken red av begge undertall, inkludert et halvt minutt med 3 mot 5. Så kom de mer inn i kampen. Forsvarsspillet ble løst mer kollektivt, og i angrep fikk vi til litt eget spill. Andrerekka spilte seg opp langs venstrekanten, og Knut banket inn reduseringen til 1-2 fra kort hold.

I andre periode var Kubakken helt med i kampen. Bærums Verk fikk knapt slippe til med avslutninger mot Jostein. I angrep gikk ballen fra mann til mann, og mange flere dueller ble vunnet enn i den første perioden. Men det kom ingen mål ut av det. Perioden endte 0-0, og statistikken var preget av et par utvisninger til hvert av lagene.

Kubakken hadde taket på spillet også i siste periode, men utligningen lot vente på seg. Først etter 13 minutter fikk Pål lurt inn et skudd fra backposisjon, etter at andrerekka hadde bombardert målet med skudd. Kubakken leverte flere gode kontringer. Rune hadde to klokkerene treff i venstrestanga. Og da Doffen kom alene mot keeper endte det med straffeslag. Knappe tre minutter igjen av kampen, og en gyllen mulighet til å ta ledelsen. Men straffemålet ble underkjent, da den ene dommeren mente Doffen hadde dratt ballen bakover. I stedet ble det overtall. Fortsatt en god mulighet for å putte et mål og stikke av med seieren. Men i sin iver etter å score glemte Kubakken å jobbe hjemover da Bærums Verk brøt en pasning. I en trang situasjon alene mot Jostein klarte de å pirke inn 3-2 med en mann mindre på banen. Det var jo helt i tråd med resten av årets sesong. Heldigvis slapp vi sesongens sjette ettmålstap, da Bærums Verk dyttet 4-2 i åpen kasse med sju sekunder igjen av kampen.

Det er tydelig at Kubakkengutta ikke blir noe yngre med åra. Kanskje er det kondisen som gjør at vi stadig vekk surrer det til for oss selv på slutten av kampene – der vi tidligere var gode på å kjempe i land seire i siste minutt. Tipper coach legger opp et beinhardt opplegg med barmarkstrening før neste sesong. I den magre 13/14-sesongen gjenstår en siste mulighet til å reise nevnte kjerring: Ski kommer på besøk i Bjølsenhallen 16. mars. Kubakken har ikke så mye så spille for. Men som kampen mot Bærums Verk viste: Det er uansett dritgøy å spille innebandy, så lenge vi leverer innsatsen som kreves for å være med i kampen.

Mot Sagene:

Jostein, Ola – Høveln/ Wasa – Eivind – Doffen/ Lars – Rune, Pål – Frode/ Lars – Espen – Emil/ Petter/ Høveln

1-2: Rune (Ola)

2-4: Eivind (Rune)

3-4: Doffen (Rune)

4-8: Ola (Knut)

5-10: Lars (Ola)

2 min: Wasa, Espen, 4 min: Lars

Mot Bærums Verks:

Jostein, Ola – Wasa – Eivind – Doffen – Rune, Frode – Pål – Espen – Emil – Knut

2-1: Knut (Espen)

2-2: Pål (Emil)

2 min:  Pål, Frode, Ola, 4 min: Eivind

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.