To tette og ei badehette

Siden sist har Kubakken rukket å spille sesongens to første seriekamper. (Og å bli slått ut av cupen i første runde, forresten.) Det har vært en tøff start. Tap mot Sveiva var vel som forventet, men at ikke Kubakken klarte å gi ungguttene i Bækkelaget bedre motstand var mer skuffende.

Andrelaget til Sveiva vant vår avdeling i andredivisjon i fjor. De stilte med et godt mannskap i Bjølsenhallen også forrige helg. Det første målet satt i nota allerede etter ett minutt, da en Sveivaspiller traff særdeles bra på et kjapt skudd fra helt ute ved vantet. Så holdt Kubakken unna lenge, og kom seg til en viss grad inn i kampen. Sveiva bommet på straffe, men scoret sitt andre etter drøyt 15 minutter. Kubakken klarte å kjempe inn en fortjent redusering rett før pause. Rune og Doffen spilte noen fiffige pasninger i knehøyde før sistnevnte dasket kula i mål.

Kubakken fortsatte i et godt spor i andre periode, og Doffen satte utligningen allerede etter 21 sekunder. Andrerekka etablerte også flere gode angrep, men avslutningene ville ikke inn. Sveiva fortsatte å ha ballen mest. Like før det var gått åtte minutter tok de ledelsen igjen. Så utlignet Kubakken, da Lars klinte en skuddaktig pasning rett i magen på Rune foran mål. Peddal P satte så ballen i kassa. I det store og hele leverte Kubakken en veldig god periode, med god defensiv organisering og solid innsats. Men rett før pause glapp det et par ganger. Plutselig var Sveiva to mål foran igjen.

I siste periode gikk noe av futten ut av Kubakkenlaget. Sveiva satte inn et ekstra gir, og før det var spilt fem minutter hadde de scoret to ganger til. Kubakken hadde ingen ting å svare med. Det rant inn noen flere mål, Ola puttet et trøstemål til etter fint samspill med Doffen, og til slutt sto det 4-11 på tavla.

Ei uke senere dro Kubakken til Bækkelaget for å møte et andrelag bestående av unge talenter. Dette var en kamp der man kunne ha håp om å få med seg poeng hjem. Kvelden før hadde mesteparten av laget feiret at Kubakkens egne unge talent, Gjermund, har levert doktoravhandlingen sin. Det er ikke sikkert det var en helt optimal oppladning å marinere hjernen i akevitt få timer før kampstart. Det så ut som det gikk litt trått i topplokket fra start av. Mot fotrappe og energiske Bækkelagetspillere ble det en litt lei kombinasjon. Likevel holdt Kubakken unna ganske lenge. Men så traff hjemmelaget på tre sprettende baller foran kassa. Sesongens nysignering i Kubakkenlaget er Emil. Rett før pause reddet han noe av humøret og optimismen, da han klinket et skudd oppunder tverrliggeren fra høyrekanten.

To mål å ta igjen og stadig mindre tåke i toppen. Ola hadde gitt seg på grunn av problemer med akillesen, og Wasa hadde tatt ansvar på backplass. Kubakken meldte seg mer på i kampen. Angrepsspillet bedret seg, mens forsvaret klarte å rydde unna. Men ballene ville bare ikke inn. I stedet gikk Bækkelaget opp til 4-1 midtveis i perioden. Ikke før det var gått nesten 17 minutter fikk Kubakken tellende resultat. Rune plasserte et dragskudd nede i det lengste hjørnet.

Fortsatt to mål å ta igjen da den tredje perioden startet. Nå måtte det presses høyt og skytes fra alle vinkler. I stedet gikk det galt bakover nesten med en gang, og Bækkelaget økte til 5-2 og 6-2. Så reduserte Emil igjen, med en herlig frekk kjipp som dalte inn i det lengste hjørnet. Da Kubakken øynet muligheten igjen fikk vi i stedet en tominutter. Den benyttet hjemmelaget til å øke til 7-3. Da var det 8 minutter igjen av kampen, og det hele var i realiteten over. Med fortsatt friske bein satte Bækkelaget to mål til, før Emil spilte Knut igjennom slik at han kunne dra ut keeperen og sette et pent trøstemål.

Ett tap mot overmakta og ett tap på en vanskelig dag. Ikke en veldig bra start på sesongen. Likevel er det en del positive ting å ta med seg. Mot Sveiva hang vi godt med i nesten to perioder. Emil er et bra tilskudd i andrerekka, som har vist at de også kan spille godt i etablert angrep. Uttellingen er så langt ikke veldig god. Og 20 baklengs på to kamper vitner om noe uryddig forsvarsspill. Vi får satse på at det kommer seg snart! Det er nye lodd og nye sjanser allerede til helga, da OSI kommer til Bjølsenhallen.

Kubakken – Sveiva 2 4-11

0-1

0-2

1-2: Doffen (Rune)

2-2: Doffen (Rune)

2-3

3-3: Rune (Lars)

3-4

3-5

3-6

3-7

4-7: Ola (Doffen)

4-8

4-9

4-10

4-11

4 min: Lars

Bækkelaget 2 – Kubakken 9-4

1-0

2-0

3-0

3-1: Emil (Espen)

4-1

4-2: Rune (Doffen)

5-2

6-2

6-3: Emil

7-3

8-3

9-3

9-4: Knut (Emil)

2 min: Lars

 

3 Comments on To tette og ei badehette

  1. Lagene:
    Mot Sveiva: Jostein, Lars, Pål, Ola, Eivind, Espen, Emil, Wasa, Doffen, Rune
    Mot Bækkelaget: Som over, pluss Knut og Frode.

  2. For en rysare! Likt på poeng og målforskjell, kun ett scoret mål som skiller. Ser ut som resultatene stemmer nå.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.