Tunet IBK 2 – Kubakken IBK

Tunet IBK er Norges beste innebandylag om dagen, og leder eliteserien. På lørdag møtte Kubakken andrelaget deres. Også i vår divisjon leder Tunet, etter å ha vunnet samtlige kamper så langt. Kubakken hadde ikke noe stort håp om å ta med poeng hjem fra Høyenhallen. Men noen ganger kommer man langt med innsats og hard jobbing.

Kubakken gikk ut i en lav og defensiv formasjon. Som ventet var det flere ballsikre og bevegelige spillere på Tunet. De hadde ballen mest, mens Kubakken jobbet godt i forsvar og unngikk de farligste situasjonene. Når anledningen bød seg prøvde man å kjøre raske overganger, men i starten av kampen kom det lite ut av dem. Midtveis i perioden fikk Tunet sette opp en spiller etter en tversoverpasning som gjorde det enkelt å putte 1-0-målet. Kanskje ikke helt ufortjent etter spillets gang. Men Kubakken ble bare mer tent for å jobbe enda hardere. I resten av perioden var den defensive innsatsen helt fantastisk. Organiseringen fungerte, alle gikk helhjertet inn i duellene. Knapt et skudd kom fram til Jostein i buret. Perioden endte 1-0.

De første 20 minuttene viste at det ikke var noen umulig oppgave å forsvare seg mot serielederen. Stemningen var positiv i Kubakkenlaget. Men i andre periode fikk Tunet sette et tidlig mål og doble ledelsen. Var dette et tegn på at Kubakken ikke kunne klare å holde unna lenger? Nei, så absolutt ikke. Forsvaret satt fortsatt bra, og nå begynte angrepsspillet å fungere bedre også. Overgangene lyktes bedre, og Kubakkenspillerne fant hverandre godt. Tunet endte ofte med å bli veldig trange i forsvar, og det åpnet for skudd fra backene. Flere av disse var bare små marginer unna å gå i nota. Men det var først da Doffen klarte å komme seg fri i favorittposisjonen på høyrekanten at det ga uttelling i protokollen. Derfra prikket han reduseringen til 2-1 inne ved den lengste stanga. Det kjentes ut som det kunne være mulig å snu kampen. Men på slutten av perioden glapp det et par ganger i forsvar. To skudd fikk snike seg inn i mål. Dermed sto det 4-1 før siste periode. Det kjentes litt surt, etter å ha jobbet så bra i forsvar. Men det er jo typisk gode lag å straffe motstanderen for de få feilene som gjøres. Jobben før siste periode virket tung. Likevel gikk Kubakken ut for å i hvert fall vinne en periode.

Og det så lovende ut fra starten. Etter et par minutter fikk Kubakken frislag på høyrekanten. Lars klinte til med et slagskudd som gikk rett i muren. Ballen kom tilbake til Lars, og nå sveipet han til med et kjapt håndleddsskudd. Kula gikk rett inn ved stanga! Kubakken fortsatte å ligge mest i forsvar, mens Tunet styrte. Og det lyktes bortelaget godt med. De ryddet stort sett veldig bra opp, og ventet tålmodig på at sjansene skulle by seg til å angripe. Midtveis i perioden fikk Kubakken nok en gang spilt Tunet trange. Pål fikk ballen på backen og knallet til med et godt, lavt skudd. Ballen smatt inn mellom bena på keeperen, men ble liggende i ro på utsiden av streken. I kamp mot det som kjentes ut som fem forsvarere klarte Espen å hive seg inn i situasjonen og få kølla så vidt på kula. Ballen trillet akkurat de nødvendige centimeterne over målstreken, og det sto 4-3 på tavla. Og i neste bytt jobbet førsterekka knallhardt i angrepssonen. Doffen og Eivind fyrte av skudd og gjenvant flere baller. Til slutt dasket Eivind til ballen med ryggen mot mål. Og jaggu gikk den ikke inn i det nedre hjørnet! Dermed hadde Kubakken hentet inn Tunets ledelse med ni minutter igjen å spille. Tunet skrudde opp tempoet et lite hakk, i et forsøk på å snu kampen igjen. Kubakkens defensive innsats var stort sett på høyden, og med et par klasseredninger fra Jostein i tillegg gikk det i retning av poengdeling. Det var såpass vanskelig å svelge for noen av Tunetspillerne, at i stedet for å jobbe for å score seiersmålet valgte en å måke ned Eivind midt på banen, mens ballen var i rundvantet. Da fikk Kubakken avslutte med en spiller mer på banen, og kunne ri av det som hadde vært en hektisk avslutning på kampen.

Forrige helg surret Kubakken bort et poeng mot Krona. Denne helga kjempet vi inn et bonuspoeng vi ikke hadde forventet. Morsommere å spille uavgjort på denne måten! Det var kjempeartig at vi klarte å få uttelling for den fine innsatsen som ble levert. Alle gutta jobbet veldig godt, spesielt i forsvar. Når vi er disiplinerte og tålmodige og gir alt i hver duell byr sjansene seg også i angrep etter hvert. Andrerekka hevet seg spesielt i angrepsspillet sitt i denne kampen. Å vinne siste periode 3-0 var utrolig sterkt. Tunet er vel strengt tatt et bedre lag enn Kubakken. Men med full innsats og hard jobbing kan Kubakken utligne forskjellen i talent og tekniske evner. Deilig!

Laget:

Bak: Lars – Pål – Frode

Foran: Eivind – Doffen – Rune og Espen – Wasa – Knut

Foran kassa: Jostein

Direksjoner fra benken: Ola

Mål:

1-0

—-

2-0

2-1: Doffen (Rune)

3-1

4-1

—-

4-2: Lars

4-3: Espen (Pål)

4-4: Eivind (Doffen)

2 min: Eivind

2 Comments on Tunet IBK 2 – Kubakken IBK

  1. Smakte ennå bedre etter å ha lest referatet! Takk for en fet opplevelse gutter

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.