Rundens profil – Espen Kristiansen

Kapteinen har gitt alt! Både dag og natt, men mest natt

Kapteinen vår er en fullverdig kugutt som går foran som et godt eksempel. 99,999% treningsoppmøte, 110% innsats gjerne med ekstra skytetrening etter trening, stor bidragsyter til vår hjemmeside og ikke minst han liker et festlig lag, gjerne med heftig mengder obskur brennevin. I søndagens kamp mot Bygdø leverete han en solid innsats og sto på gjennom hele kampen med mange fine pasninger, gode skudd og en sikker straffe.
Kubakken.com tok en nærmere prat med kapteinen.

Hvordan føles det å bli rundens profil?

Det er selvfølgelig både ærefullt og hyggelig!

La oss begynne med det alle lurer på; Planla du å gå så langt til siden på straffeslaget? Du så jo veldig rolig ut der du løp ut mot venstre side og så knalla den opp i høyre hjørne.

Planla og planla… Jeg følte uansett jeg hadde full kontroll, jeg. Jeg var overraskende nok ikke så nervøs. Det var ikke før etterpå, da Ole og Jostein fortalte at folk hadde stått på benken og revet seg i håret, at jeg skjønte at jeg hadde vært litt på bærtur. Jeg så åpningen hele veien, jeg.

Godt, da er vi beroliget. Hvordan er det å være kaptein for noen rølpete, barnslige 30 åringer?

Akkurat som noen mener vi har de politikerne vi fortjener har Kubakkenspillerne den kapteinen de fortjener. Føler ikke at jeg skiller meg så mye fra den karakteristikken av resten av laget. Stort sett klarer folk å oppføre seg ganske bra, både på og utenfor banen. Det hadde vært kjipt å være kaptein for et lag bestående av drittsekker, og så måtte forsvare dem overfor dommere og motstandere i kamp, for eksempel. Kapteinen til Nannestad har jo en jævla drittjobb i så måte. De gangene man kan lure på om dette virkelig er folk man vil vedkjenne seg, som på Mono etter julebordet eller på restaurant i Ljubljana i 2008, har jeg heldigvis ikke båndet på armen slik at jeg kan identifiseres. Egentlig er det bare en stor ære og glede å få lov til å bære kapteinsbåndet for en så herlig gjeng!

Drittsekker liker ikke Kubakken. Hvor mye gleder du deg til seriefinalen, 7.mars? Har du noen tips til oppladning/treningsopplegg før denne viktige kampen?

Å, jeg både håper og tror det kommer til å stå igjen som en høydare i hele Kubakkens lange historie! Hvis vi leverer en god innsats kommer nok den kampen til å henge der oppe sammen med cup-kampen mot Vikings i 1994, da vi ledet til det gjensto 48 sekunder av kampen. Klarer vi å ta gull i tredjedivisjon har vi endelig noe å fortelle barnebarna, så jeg kjenner jeg får litt frysninger når jeg tenker på den forestående kampen.

Når det gjelder forberedelser har jeg som mål å runde sesongens tohundrede kilometer på ski i god tid før kampen, så jeg oppfordrer alle andre Kugutter om å gjøre det samme. Ellers kan jeg anbefale en runde med den siste Shining-plata for å få i gang litt adrenalin og faenskap rett før kampstart.

Gutten har blitt skifantast. Det liker vi andre fantaster, flere å gå på ski med. Hva er din personlige målsetning fremover?

Slutte å spille farlige baller inn i slottet, både i angrep og i forsvar… Jeg har også som mål å få uttelling i statistikken på en av de mange pasningene der jeg spiller Lars på blank kasse. Og så skal jeg vinne et par dropper i hver av de siste kampene denne sesongen.

Hæ! Pasninger, hvor?!….Okay, hva er drømmen (den er jo nødvendigvis ikke den samme som realiteten)?

Jeg synes hele opplegget med Kubakken er som en drøm, egentlig. Jeg hadde ikke trodd vi skulle klare å få til dette i det hele tatt, da Ola begynte å lufte gjenoppretting av klubben for noen år tilbake. Og jeg hadde i hvert fall ikke trodd at vi skulle gjøre det så bra sportslig, hvis vi i det hele tatt klarte å stable et lag på beina. Med en drømmegjeng både på og utenfor banen er det vanskelig å drømme om så mye mer. Det måtte i så fall være at vi klarer å holde laget, humøret og prestasjonene oppe i mange år til! Kanskje til og med stifte yngres avdeling etter hvert?

Yngres avdeling jobbes det med, sier ryktene på byen.

Sesongen har jo åpenbart fortonet seg som en ren lykkesesong, og langt over forventningene til mange av oss. Trodde du før sesongen at vi på denne tiden av året skulle være sikra minimum 2.plass tre kamper før sesongslutt og kjempe om serietittelen?

Ikke faen! Det verste er at det er fortjent.

Helt enig. Hva pleier du å gjøre for å fyre deg opp før kampene?

Viktige elementer her er å bygge opp stemningen ved å maile mye med coach om den forestående kampen og fyre hverandre opp om hvor mye vi gleder oss. Dette begynner gjerne onsdagen før kamp. En innebandyprat over noen øl er heller ikke å forakte. Gjerne med Doffen, slik at han setter i gang med god-gnikkinga si og humrer over hvor mye han gleder seg til kamp. Den type entusiasme smitter! Tidligere utviklet gjerne øllen før kamp seg til et drabelig fylleslag, men med alderen er det greit at det skjer litt sjeldnere, merker jeg. På kampdagen er det viktig med en god kopp kruttsterk kaffe, spesielt hvis kvelden før skulle ha blitt litt fuktig, og en godt timet frokost/ lunsj. Og så er det avgjørende å høre litt på god musikk. I det siste har Baroness vært en kamp-favoritt, men den siste Shining-plata seiler som sagt opp som en god kandidat, kjenner jeg.

Hehe, vi savner gnikkinga til Doffen. Ellers, du leder jo utvisningsstatistikken, med Lars og Wasa rett bak deg. Kommentar?

Jeg mener jo at dommerene var helt på styr da de ga meg begge de to utvisningene. Moder’n var på tribunen da jeg fikk fem-minutteren, og hun fortalte etterpå at hun ikke visste at jeg kunne bli så sint som jeg ble da. Tror nesten hun ble litt redd. Når det er sagt er dette enda en positiv ting å ta med seg for Kubakken-laget, synes jeg: Totalt 23 utvisningsminutter på hele laget på 12 kamper. Deles det ut noen fair-play-pris i tredjedivisjon, eller?

Fair-play og Good-play spør du meg. Til slutt, det håret ditt. Ryker det hvis vi rykker opp til andre divisjon?

Klok av skade inngår jeg ikke veddemål med håret som innsats! Jeg kan kun takke Toms velvilje for at håret ikke røyk i et veddemål for noen år siden. Herregud, etter at jeg tapte var det noen opprivende dager før han gikk med på å annullere veddemålet i bytte mot noen øl på byen!

6 Comments on Rundens profil – Espen Kristiansen

  1. Herlig bilde av en herlig spiller. Grattis Espen, veldig fortjent. Neste fest blir jeg med på gnikking, alt for lenge siden sist.

  2. Nydelig bilde, og nydelig kaptein. Syns forøvrig jeg hører a Gerd: “Det va no itj’n Espen som va så sinjt, de va dæm ainnner’ainn som va så blid!”.

  3. Bildet sier mer en tusen ord. En mann som gir alt for klubben i sitt hjerte. Grattis, vel fortjent!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.