Rundens profil mot Drammen – Drammen!

Denne runden fikk vi rett og slett grisebank av Drammen. Som beskrevet i kampreferatet var dette en begredelig innsats. Samtidig må vi erkjenne at det var ikke bare pga vår slette innsats, men vel så mye Drammen sin gode innsats. Vi tapte rett og slett for et bedre lag. Hvem skulle da være rundens profil? De få kampene Kubakken har spilt dårlige har vi i redaksjonen funnet heltemodig innsatser fra våre ivrige (men få) tilskuere. Denne gangen synes vi det var på tide å være litt rause ovenfor motstanderen. På Drammens lag finner vi en gammel kjenning fra våre yngre dager i Hamar. Kjetil Jacobsen har spilt innebandy siden sportens spede begynnelse. I Kubakkens første periode, var Kjetil og resten av gjengen i Hamar Vikings de store gutta som virkelige spilte proff innebandy. For å høre litt om hva en motstander synes om årets sesong, og selvsagt litt mimring fra gamle dager tok vi en prat med den gamle Vikings spilleren.

Takk for kampen. Det gikk veldig bra for dere. Hva tror du var forskjellen fra forrige kamp i Drammen?

Når vi tar utgangspunktet for kampen, så var det vinn eller forsvinn for Drammen sin del. Hadde vi tapt denne kampen tror jeg nok toget for opprykk hadde gått. Ergo så var jo motivasjonen hos Drammensgutta tilstede. I tillegg stilte Drammen med et bedre trent lag enn sist møte, hvor vi også hadde et litt sterkere lag enn ved første møte. Det var forøvrig snakk om i garderoben før kampen, at dere hadde endel flaks ved noen av scoringene, noe som vi ikke skulle tillate skulle skje igjen. Vi skulle være litt mer observante på deres styrke og sørge for at dere ikke fikk til det spillet som gjør at dere er gode. Noe som jeg synes vi løste bra. Men som jeg sa til gutta i pausen når vi ledet med en del mål, så må vi aldri la dere få slippe til for jeg veit at dere kan plutselig kan få spillet til å gli, og da kan det fort bli mange mål for dere også. For å avslutte sist kamp, så følte jeg vel at vi hadde noe større motivasjon, samt at dere virket å stille noe mer redusert enn hva det først møtet var. Dere hadde vel ikke alle spillerne som dere stilte mot oss sist match!

Ja, det virket som dere gikk ut på banen med en helt annen innstilling enn oss. Hvordan har din sesong vært a?

Når det gjelder min sesong, så kan jeg si at det har vært den dårligste siden jeg begynte med innebandy i 1990. Jeg trener to guttelag i Bygdø/Monolitten i tillegg til spillingen.

Hans Sandberg som spiller på Drammen, motiverte meg til å bli med i årets sesong. Så jeg har latt meg friste til å bli med, men har dessverre ikke spilt så mange kamper eller fått trent nok innebandy som gjør at jeg ikke har fått det noe særlig til i år. Jeg håper at neste sesong blir bra igjen.

Mye innebandy med andre ord. Nå ser tabellen veldig positiv ut for Drammen sin del. Går dere for opprykk?

Drammen hadde vel utgangspunktet satt seg i mål om direkte opprykk, men de dårlige resultatene i år har vel satt en støkk i klubben. I den sammenheng har gutta tatt seg mesterlig sammen og skjønt at ting ikke går av seg selv og at hardt arbeid er eneste løsning for å nå målet. Nå har Drammen veldig mange tøffe kamper igjen, så jeg tror ikke noe er avgjort før siste runde er spilt.

Kubakken er i høyeste grad med her, mener å huske at dere har et lettere program en hva både Høybråten og Drammen har. Så dette blir et rotterace helt inn og sånn skal det være også.

Ikke noen lette matcher her i gården. Hver match blir en krig fremover! Husker du noe fra de gode gamle dagene med Hamar Vikings?

Ja jeg husker gode gamle dager i den lokale serien på Hamar på tidlig nittitallet. Hamar Vikings spilte NM finale mot AK 90( red. Slevik i disse dager), en meget tett kamp hvor vi tapte knepent 5- 3, fikk et mål annullert på stillingen 4-3 til Slevik. Ballen passerte målstreken og gikk i mål, men dommerne annullerte målet fordi de mente at buret var ute av stilling. En fadese av en annullering i følge regelboka. Etter denne NM finalen begynte innebandyen å vokse på Hamar, flere klubber ble startet og Hamar Vikings hegemoni skulle bli satt på prøve år etter år. Heldigvis var vi alltid best og fikk spille i den nystartede Eliteserien hvor slo hardt fra oss år etter år..

Noen i redaksjonen husker veldig godt en spesiell kamp mot Vikings. Det var KM i Ajerhallen. Kubakken var underdogs så det holdt. Vi kjempet heroisk, dekket skudd, og i det hele tatt forsvarte oss som guder. Vi klarte etterhvert å score på en kontring, og trodde lenge det skulle holde inn, men så når det var igjen 48 sekunder så lempet en av Thorkildsen-brødrene inn ballen på mål. Den snek seg inn bak vår dåværende keeper, Anders Langset. Det ble straffekonk. Vikings scoret på samtlige, mens vi ikke scoret på en eneste… Husker du noe fra kampen?

Ja jeg husker godt kampen mot Kubakken. Det var en kamp vi trodde skulle være “walk in the park”. Vi var jo eplekjekke gutter som hadde vunnet alt på Hedemarken i alle år, og dere skulle jo ikke være noen form for motstand. Vi var jo så høye på pæra at noen av oss kom rett før kampstart. Noen hadde i tillegg vært ute på byen dagen før og så ikke dette som noen trussel. Men husker godt rett før kampstart at det faktisk begynte å komme endel usikkerhet innad laget. Vi hadde ikke fått forberedt som vi burde gjøre, vi tok altfor lett på oppvarmingen osv… Da endelig kampen var i gang fikk vi oss en skikkelig nesestyver akkurat som forventet og fortjent. Vi måtte brette opp armene og måtte jobbe som bare det, for vi var i fred med å bli satt skikkelig på plass av et heltent Kubakken-lag. Dere gav ingenting ved dørene og dere lykkes nesten å gi oss det hadde virkelig fortjent; en på trynet. Men da Stein Thorkildsen lempet ballen inn i mål fra langt hold, følte det nesten som om vi hadde vunnet en NM-finale. I straffekonkurransen tror jeg rutinen til Hamar Vikings ble avgjørende. Vi var jo et lag med mye erfaring og ikke minst mange meget tekniske spillere. Dessuten hadde vi en veldig god keeper.

Herlige minner! I denne perioden (94/95) var det en formidabel interesse for innebandy i Hamar regionen. Hva tror du grunnen til det var?

Det er svært hyggelig synes jeg at folk fra Hamar gjør det så godt på innebandybanen og jeg håper at vi nær fremtid skal kunne få et slagkraftig lag i Eliteserien igjen. Har også registrert at Ajer gjør veldig bra i førstedivisjon i år, så kanskje de lykkes etterhvert…

Jeg synes det er artig at et Hamarlag som Kubakken har etablert seg i Oslo. Moro at gamle kompiser holder sammen og spiller kamper i landets nest øverste divisjon. Vennskapet synes godt på måten dere feirer deres mål og seirer på. Moro å se at spillere som Doffen, en gammel kjenning som jeg har spilt med i bl.a. OSI gjør det bra.

Bra og bra, Doffen gjør det helt greit. Mye å hente der også. Hva med Thomas Wasa. Husker du noen situasjoner på innebandybanen med han, og helt ærlig hvor mye dårligere har han blitt siden sine glansdager?

Nå har jeg fått ikke fått sett Wasa så veldig mye, men jeg tror nok at om han ville, og selv hadde ønsket det, spilt på et høyere nivå. Men det kreves som sagt mye fokus og mye hard og kvalitetsmessig trening. Siden hamarkulturen så langt bærer mest preg av å ha det gøy på innebandybanen sammen, så får vi ikke frem toppspillerne. Men er det ikke det et kjent Hamarfenomen, at Hamarfolk synes det sosiale er vel så viktig som det konkurransemessige! 

Wasa det er fortsatt ikke for sent. Til slutt, hvordan ender 2.divisjon avdeling B i år?

1. Nor 92
2. Fjerdingby 2
3. Kubakken
4. Drammen
5. Høybråten

Dere ble vel fornøyd nå 🙂 trenger dere forsterkninger neste sesong i 1 divisjon er det bare å ringe 😉 Lykke til med resten av årets sesong

Tusen takk for tilliten. Vi tror nok det blir meget tøft de fire siste kampene. Vi må blø for Kubakken, akkurat som vi gjorde i KM matchen mot Hamar Vikings! Opp i bringa.

Takk for praten, og lykke til videre!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.