Rundens profil mot Fjerdingbys elitelag: Jostein Amlie

Ja, da var årets sesong i gang. Og fytti rakkern for en start.  Selv om det endelig sluttresultatet ikke er klart, er det helt sikkert at vi spilte mot et meget bra lag. Kanskje det beste laget vi noensinne har møtt. Det var landslagsspillere, og i det hele tatt mye å holde styr på. Han som nok hadde mest å gjøre i Bjølsenhallen var uten tvil vår fantastiske keeper. Jostein hadde det mildt sagt hett rundt ørene,  og selv om han slapp inn 14 mål var det ingen tvil om at han reddet minst like mange gode scoringsmuligheter fra Fjerdingby. Redaksjonen i Kubakken.com var klokkeklar i sin bedømning, Jostein Amlie blir sesongens første, rundens profil. Gratulerer.

Hvordan føles det å bli (sesongens første) rundens profil?
Hæ?! Rundens profil? Jeg? med 14 baklengs… Det føles jo veldig bra å få en god start på sesongen. Det er jo beklageligvis sånn i år også, at jeg presterer dagen derpå. Det så vi i Slovenia, det så vi på lørdag. Det blir et tøft innebandyliv om det jeg ikke klarer å bryte ut av den rutinen før jeg når 40-årskrisa.

Noen edle dråper kvelden før har aldri skadet noen! Vi overdriver ikke når vi sier at du hadde en travel dag på kontoret. Hvordan føltes det å stå i mål mot meritterte landslagsspillere?
Det gikk vel en god gammeldags faen i meg, da jeg kom ut fra garderoben og så hva som var i ferd med å skje. Først knabber de hjemmemålet mitt (usportslig 1), så viser det seg at det er hele elitelaget til Fjerdinby, inkl. trener (usportslig 2). Da var det vel egentlig bare å velge; det kan enten bli stygt, eller kan vi prøve å ha det litt moro. Vi valgte alle mann å ha det moro, og det ble det jammen meg. Alltid godt å redde baller, og når avsender kommer fra det beste dette landet har å tilby føles det ekstra godt.

Er det noe du vil ta med fra kampen som vi utespillere på Kubakken kan lære (utenom jævla bra teknikk og skudd da)?

Her er det vel bare øving som trengs, følge med og gjøre som Eivind sier på trening… samt at man sikkert hadde trengt litt talent i ungdomsåra. Men vi valgte å rote det der bort på fest og moro, så det toget har nok gått for lenge siden.

Det toget har nok forlatt perrongen for mange år siden ja. Du hadde mange klasseredninger, men hvilken er du mest fornøyd med?
Det var spesielt en som gikk fryktelig fort utpå bana, men som fortsatt går i sakte film når jeg lukker øya. Tror det var en av brødrene Evensen, han Raymond, som fikk leke seg alene i slottet, og klinte til mot krysset. Skjønner ikke hvordan jeg fikk det til, jeg var delvis dekket også, men fikk opp en strak arm, og traff kula med fingertuppa. Det var godt-vondt det!

Nice! Hvem blir årets toppscorer a? Klarer Vegard etter to mål på lørdagen å tukte Doffen.
Vegard har helt klart blitt neglisjert av Coach, som har putta en av våre mest målfarlige bakerst i en årrekke. Jesper Nordmark hadde god kontroll på sleivskudda til Doffen, men når Vegard endelig fikk sjansen foran kassa så ikke Jesper ut som noe kandidat til årets spiller i eliten denne sesongen. Doffen putter nok en del, men det blir kamp til døra. Vet om et par andre kugutter som også er ivrige på den gullballen til våren…

Redaksjonen tror Doffen får det tøft i år! Hva er din personlige målsetning i årets sesong?
Personlig… Det blir vel å prøve å stå noen gode matcher uten fire tette Fernet rett for jeg legger meg… kanskje?

Gi deg a, Fernet har aldri skadet noen. Nå er vi i 2.divisjon, kun 1 divisjon fra målsetningen din. 1.divisjon før du er førti. Blir det close but no sigar, eller tror du vi lykkes allerede neste sesong?
Vi sa i fjor, at vi skulle gjøre alt for å holde oss i 3. div. Jeg føler vi skal ha det samme målet i år, og da er det vel ikke lenge før vi serieåpner i Hedmarkshallen mot Ajer, fulle tribuner, mætt fruktkurver og et bikkjeslagsmål på bana. Lurer på om vi bare skal utvide målsetningen litt… slå Ajer i hedmarkshallen før keeper’n er førr!

Lett! Ajer blir plankekjøring.  Forrige sesong spurte vi hva rundens spiller gjør før kampen. I år spør vi hva du gjorde etter kampen. Ble det feiring (du holder jo nullen i en klassisk 5-0 seier) ?
Ja, jeg har bare en smultring før dette… så får vi jo se hva resultatet blir nå. Etter kampen ble det en bedre middag med de av gutta som ikke måtte hjem til bleieskift og taco foran TV’n. Deretter var det ut på byen for å riste av seg litt av stivhente på dansegulvet. Blir så fryktelig stiv i musklaturen da vettu, om en itte får løst opp litt. En helt ålreit serieåpning med andre ord.

Du hadde vel ikke på deg dine nye wrestling/dansesko på byen også. Makan. Til slutt, du har klatret voldsomt i Fantasy ligaen vår. Hva skjer, er managern til Jazz Men blitt varm i trøya? Henter du Pål?
Så lenge jeg slår deg Lars, så kan alle andre seile sin egen sjø.

Haha, jeg kan love deg kamp til “the bitter end” i mai engang… Hodgsen må pakke sekken før meg for å si det sånn..

Forresten her er status i Fantasyen. Bare å bli med dere andre…

3 Comments on Rundens profil mot Fjerdingbys elitelag: Jostein Amlie

  1. Sterkt! Det er med keepere som med gammalost, god vin og brennevin – blir bare bedre med åra. Albatrossen imponerte på lørdag. Redningsprosenten må vel ha vært helt på høyde med det fjorårets spiller i eliten presterte? Og det med en del kvassere skudd imot enn vi klarte å servere ham?

  2. Mens Jostein vel hadde en redningsprosent på 100 på backhandskudd, var vel denne keeperkjempen i andre enden nede i 0. Bra levert Jostein og velfortjent profil.

  3. Herlig kamp Jostein! Tv-redninger mot landets beste kølledaskere står det respekt av. I år skal Doffen få solid kamp om toppscorertittelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.