Rundens profil mot Krona – Gjermund Rognved

Et vanlig syn når Gjermund er på fest. De andre involverte er sladdet av hensyn til personvernet.

Selvom han er yngstemann i klubben, født på 80-tallet, strekker vi den langt hvis vi sier han er fremtidens håp. Men de siste kampene har gutten fra Gutulia virkelig gått til verks. Nå er det ikke bare rumpetaklinger, men knallharde taklinger og ja faktisk skudd PÅ MÅL. Hva har skjedd? Kubakken.com tok en prat med Gjermund for å høre hemmeligheten bak hans gode prestasjon mot Krona.

Hvordan føles det å bli rundens profil?

– Det var jo selvfølgelig på tide at jeg ble rundens profil, og for å være helt ærlig har jeg vært sjokkert over at jeg ikke har blitt kåret til det i de aller fleste kampene denne sesongen. Unntaket er den første cupkampen, men da var jeg jo heller ikke med. Et godt eksempel på denne forbigåelsen av meg som rundens profil, er forrige kamp mot Krona; jeg scorer to (sjøl-) mål, men blir ikke funnet verdig. Blodig urettferdig, spør du meg.

Mye urettferdighet i denne verden, herr Rongved. Et klisjeaktig spørsmål, men hvordan føles det å vinne, og hva gikk gjennom huet ditt rett etter sluttsignalet mot Krona?

– Vi begynner vel å bli såpass vant med å vinne, i motsetning til for eksempel “utfordrerne” i Jonny fra Stovner, så selve seieren føltes bare som nok en dag på jobben. Men seriemestere for første gang, og FORTJENT opprykk – det føltes deilig! Da var det egentlig bare å begynne å glede seg til at festkvelden skulle fullbyrdes hos Jostein og på festhuset Baldoria. Og da 50% av Kubakkenpublikumet – og 100% kameramann – Geir, plutselig kom spankulerende “butt naked” inn i garderobedusjen etter at champagnen var åpnet, skjønte jeg jo at det kom til å bli en god kveld.

Haha, kameramenn må dusje deg og. Du gjorde en mer eller mindre prikkfri kamp mot Krona, var det noen spesielle øyeblikk du var spesielt fornøyd med?

– Er jo alltid svært fornøyd med egen innsats, men to av duellene mot pannebåndkongen på Krona, gjorde inntrykk. I den ene ble han muggen, og da backmakker Ola ba ham om å holde kjeft, utbrøt han at Ola ikke skulle blande seg fordi det var meg han hadde en “beef” med. Første gang jeg har hatt en “beef”, gitt. Smakte godt. I den andre duellen ble samme karen muggen igjen, og sa at jeg burde lære meg å spille å innebandy – dette var altså før han ble satt ned på backen i tredje omgang fordi han ikke fikk til noe fremover.

Ikke sant, neste trening er han karen kjegla på trening tenker jeg. Plutselig har skuddene dine blitt mye bedre. Har du tjuvtrent?

– I to og en halv sesong nå har jeg sett på Lars Istre, og trodd at det var sånn det skulle skytes, men etter å ha fått klar beskjed om at dette var feil, har skuddene nå havnet under tverrliggeren. Kan ikke skryte på meg noen tjuvtrening, metoden er fortsatt å lukke øynene og bruke så mye kraft som overhodet mulig. Ser imidlertid ut til at mitt blinde legeme i større grad vet omtrent hvor målet står. De foregående sesongene har egentlig avslutningene mine vært dårligere og mer ukontrollerte enn Kamma-spissenes.

De markkryperne dine kan du jo ikke ha lært av Istre. Smultringbegrepet kjenner jo du godt til. Ser vi på spillerstatistikken, registrerer jeg to smultringer. Kommentar?

– Er det en “fat-joke”?!? I tilfelle skjønte jeg den ikke. Paradokset ligger jo her i at når skuddene endelig begynner å ligne på noe, uteblir målene. Jeg skriver dette på kontoen til at tredjedivisjonskeeperne er vesentlig bedre enn de var i femte divisjon – sist jeg scoret. Like viktig er det nok at jeg stort sett har spilt i rekke med Doffen i år, og alle vet jo at det sjelden kommmer pasninger da. Den ene gangen det kom en pasning fra ham i avslutningskampen mot Korsvoll, ble jeg såpass overrasket at jeg skjøt rett på keeper Den muligheten får jeg nok ALDRI igjen. Men smultringen ryker i “Champions League”. Garantert.

Pål, tar du bets? Ellers, hva er din personlige målsetning fremover?

– Det sier seg selv: score et mål. Kan ta til takke med en målgivende pasning også.

Hva er drømmen (den er jo nødvendigvis ikke den samme som realiteten)?

– Score det avgjørende målet i cupfinalen (finnes det noe slik i innebandy, egentlig?) mot Ajer IBK, etter å ha fintet Kjetil Rendalen på ræva, og slått tunnel på min gamle backpartner Eskild Kolstad. Gleder meg til å se Kolstad-hånda, signaliserende “jeg tar den på min kappe”, strekke seg mot taket i en smekkfull Bjølsenhall. Skulle dette bli for mye av en drøm hadde det gjort seg med et mål, altså. Ja, eventuelt en pasning, da.

Fin drøm, det kan jo skje. Og Kamma kan jo vinne cupfinalen også. Som et medlem av vår eminente partykomité, hva har du tenkt å finne på til vår avslutningsfest fredag 23 april?

– Noen overraskelser kommer, noe ikke minst teaseren på hjemmesiden tyder på, og det er jo noen pokaler som skal deles ut, hvor kåringene også alltid byr på en overraskelse eller to. For eksempel har jo den desidert eldste på laget blitt kåret til årets unge (nye) spiller ved en anledning. I år ser jeg for meg at utdelingen av Sinnatagg-pokalen vil være oppsiktsvekkende, tror alle hadde tatt for gitt hvem som skulle få den før sesongen. Ellers blir det vel noen runder med akevitt på Schrøder, og minst to-tre av oss blir kastet ut av Mono. Dette vil jo absolutt ikke være sjokkerende, og er egentlig ikke i Partykomitéens regi, men vi har jo visse forventninger til folk. Her skal det leveres! Vi stiller like store forventinger til dere på festkveldene, som Coach gjør på innebandybana. Noen ganger har sågar Vegard måtte ta ansvar sjøl, det skal ikke være nødvendig. Vegard har forøvrig kommet med det glimrende forslaget om å bruke deler av tippemidlene til å lage en Kubakken-drink. Vi får forske litt på det området, men tror nok uansett den skal få ben å gå på.

Den drinken må være grønn! Hva pleier du å gjøre for å fyre deg opp før kampene?

– Alle forsøkene på å fyre meg opp er egentlig fånyttes. Når jeg setter meg inn i den lille bilen til Ola, i alkoholdunsten fra Eivind og Espen, blir alle sanser bedøvd. Det eneste som kan fyre meg noe opp er tanken på at vi kanskje møter noen pannebåndsfolk, og vissheten om at om vi gjør det tilstrekkelig bra, vil Wasa varte opp med noen gamle klassikere fra Ajer-tiden: “Knulla lille Ulla!”.

Lurer på hva Ulla driver med nå.. Til slutt, hva gjør du egentlig der oppe på Blindern?

– Hva er det for et spørsmål? Nå har jeg iallefall brukt en time på å svare på dette, så nå må det da nærme seg lunsj snart? Det skulle vel bli et halvt forskerdagsverk, det?

8 Comments on Rundens profil mot Krona – Gjermund Rognved

 1. Gratulerer Gjermund. Gleder meg til dette målet jeg altså. Sett i ettertid så burde vi kanskje dyttet Gjermund opp må forwardplass i kampen mot Korsvoll.

 2. Som jeg sa på treninga på mandag; faen, du er blitt god Gjermund. Ved flere anledninger har jeg faktisk fått litt småvondt i kroppen av skudda dine. Konge på, og konge av bana.

 3. Bra back! Herlig da Gjermund rolig flytta pannebåndmannen tre meter vekk fra målet slik at han ikke nådde returen på tre forsøk. Bare å fortsette å skyte, så kommer målet, vettu. Så går du fra smultring til stolpe.

 4. Grattis Gerry. Det var fullt fortjent, men jeg skal putte før deg!
  Gleder meg til å teste ut Kubakkedrinken.

 5. Grattis! Velfortjent!! Selv om du bommet på tidenes pasning mot korsvoll.
  Og ja, det blir ikke flere..
  Uansett – så var det Kongekamp mot Krona. Kvalitetstegn når motstanderne blir sure. Og dem var det mange av.

 6. Hadde det vært stilpoeng i innebandy så hadde du ikke scoret høyt da hell, men den er veldig morsom. Har trua på scoring før Vegard(sorry Vegard), men Gjermund har hatt skudd på mål i år.

 7. Haha. Må si coach har blitt løsmunnet etter at opprykket ble sikret. Rakker ned på alle gutta nå.

 8. Hah, skal Gerry score før meg? Sludder og pølsevev, jeg skal senke Nannestad på egenhånd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.