Rundens profil mot Lillestrøm2 – Gjermund

Kampen mot Lillestrøm viste seg å bli en fin forestilling fra Kubakken sin side. Til tider briljerte vi fremover på banen, og hadde god kontroll bakover. Den beste denne dagen var en liten overraskelse, men desto gledeligere. Gjermund med muffkølla imponerte med god kontroll bakover og tidvis mange flott offensive løp. Kubakken.com tok en nærmere prat med Carl Berner’s lille sønn for å høre hans tanker om kampen og generelt annet pisspreik.

Først, hvordan føles det å bli rundens profil?

– Det skjer jo altfor sjelden, så dette føles nesten mer som en fornærmelse enn en anerkjennelse. Jeg vet ikke hvem som står for disse kåringene, men det virker som det er mer korrupsjon vedrørende disse avgjørelsene enn det er i klubbadministrasjonen til Stabæk, Vålerenga og Fredrikstad sammenlagt. Forsåvidt godt da når det endelig er fullt fortjent og bygget på sportslige kriterier.

Korrupsjon i Kubakken. Aldri hørt om. 1 poeng i en match. Er det ny rekord?

– Ett poeng på én match er en rekord jeg tydeligvis har vanskelig for å toppe. Det fine med å aldri klare mer enn ett poeng er jo at det er rekord hver gang det skjer. På den annen side skjer det litt for sjelden. Jeg tør forøvrig ikke engang tenke på hva som skulle skje om jeg mot formodning skule klare hele to poeng på en kamp. Blir vel nødt til å legge opp da. Men Istre kan ta det med ro, Mjøsa brenner før noe slikt oppnås, så det blir nok fortsatt andrerekka på ham.

Ojojoj, pjokken har selvtillit. Spøk til side, du hadde en meget god match. Trygg bakover, og mange solide offensive fremstøt. Føler du selv at du har blitt bedre i år?

– Det er vel de andre på rekka som har hevet seg, spesielt Ola, som jo holder mer enn 15 minutter nå, og Eivind som med nedrykket i fjor kanskje har kommet ned på et nivå hvor han strekker til. At Doffen gidder å ta et par løp hjemover i løpet av kampen gir jo også økt trygghet, spørsmålet nå er bare hvordan utslaget blir av at Doffen og Rune flytter fra hverandre. Jeg frykter at det blir nag og mye kjeftbruk dem imellom. Forhåpentligvis vil et positivt utslag være at de endelig klarer å spille pasninger til andre, og ikke bare seg imellom, slik at andre også har mulighet til å komme i poengprotokollen. Begynner å bli lei av å gi målgivende pasninger uten å få noe tilbake. Vel, litt mer seriøst kan man vel si det sånn at jeg har fått litt mer erfaring, samtidig som nivået på motstanderne kanskje er litt lavere, slik at jeg ikke blir så stresset som jeg har hatt tendens til tidligere. Det hjelper også å vite at motstandere både på trening og kamp blir veldig mye dårligere av at jeg ligger tett opp i kroppen. Det er flott å kunne skape mye frustrasjon.

Tett opp i herrekropper vet vi du har naturlig evner til. Ellers har du trent på noe spesielt før årets sesong?

– Har øvd meg på å skape frustrasjon hjemme, bare spør Stine.

Så det hakke blitt noe på deg på en lang stund ja. Skuddene er blitt observert på trening som betydelig forbedret. Når ser vi et mål fra deg i match?

– Jeg venter fortsatt på den perfekte pasningen, men den sitter som nevnt tidligere tydeligvis langt inne. Med tanke på den langsiktige statistikken her ser det imidlertid også ut som Jostein er nærmere et mål enn meg, så jeg har altså ikke de store forhåpningene. Lover dog storstilt feiring om jeg skulle være så heldig å få ballen i mål. På den annen side har jeg et håp om at hvis det endelig skal sitte, så er det et jævlig pent mål – rett i krysset – ikke noen slik backhand-måking som han backen som er utlending bruker å stå for.

Rætt i krysset fra Gjermund gleder vi oss til å se! La oss snakke litt om dette skaftet ditt. Du har et noget spesielt skaft (hvis det er lov å si). Muff på kølla er normalt ikke en god ting, men for deg har det funka. Hvordan fikk du tak i den spesielle kølla?

– Detta er limited edition, gutten min. Stjernene trenger noe ekstra. Muff’en gir meg det lille ekstra som kanskje kan sammenlignes med trikset i den store 80-talls håndbakfilmen (!) til Sylvester Stallone (“Over the Top”?) hvor Stallone vant hver eneste håndbakkamp ved å skifte grep med pekefingeren. Dette gav tydeligvis ekstra kraft og var utslagsgivende i hver eneste kamp. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor ingen andre prøvde seg på det samme. Det blir litt som å gjennomføre en stein-saks-papir hvor du i tillegg har et ekstra alternativ, la oss for eksempel kalle det “bomba”, som har egenskapen at det slår alle de andre. Vel, Stallone tok “bomba”, mens motstanderne fortsatte med stein eller saks. Noen var til og med så dumme at de tok papir. For å komme tilbake til utgangspunktet. Jeg er Stallone og Muff’en er “bomba”. Spørsmålet er hvorfor enkelte på Kubakken, som deg Istre, fortsetter med papir?

Det du sier er at du trenger hjelpemidler til det meste, da er det synd det er mye frustasjon i heimen da. Men tilbake til innebandyen. Når vi teller sammen alle poengene etter siste kamp i årets sesong, hvor mange har du?

– Skal våge å være dristig her: øker med 50% i andre halvdel av sesongen, slik at uttellingen skulle være 5 – fem – poeng etter sesongslutt. Da er sommerferien vel fortjent, skulle jeg mene.

Coach er du fornøyd med dette? En annen ting. Du kjenner etterhvert Tom som har en hage på nes, godt. Hva var den egentlige grunnen til at han slutta med innebandy?

– Er litt usikker her. Kroppen hans er for det første ikke bygd for idrett, så “skaden” (som ingen noen gang observerte effekten av) kom egentlig ikke overraskende. Men det er jo opplagt andre årsaker som kan ha spilt inn, som for eksempel at han syns at hele Kubakken-atmosfæren ble litt for maskulin, noe han egentlig aldri klarte å leve opp til. I likhet med Wasa klarte han heller aldri å lære seg Kubakken-sangen, og mimte bare etter når kampropet skulle tas, noe som jo er ganske pinlig. At han egentlig i det hele tatt fikk spille hørte vel også sammen med at den forrige treneren hadde fått utbetalt relativt betydelige summer fra et visst selskap situert i Hamar, og selv om svært mye negativt kan sies om den nye treneren, er han iallfall ikke korrupt. Vel, nesten ikke, da. Til slutt: for de av oss som hadde med vedkommende å gjøre i Kubakkens viktigste og mest innflytelsesrike komité, partykomitéen, var det også tydelig at han ikke lenger var på høyden. Dette kulminerte i en episode som jeg dessverre ikke kan avsløre, men som innebar forslag om julebord på Bør og Børsen i Trondheimsveien, can-can dansere, lettøl fra Kiwi i Løten med ombytting av etiketter, samt kroppsbarbering; og for å gjøre en lang historie kort, så vel egentlig siddisen/utlendingen og jeg oss nødt til rett og slett å be ham trekke seg. Det var vel kanskje da denne “skaden” oppsto.

Høres ut som noe han Tom kan finne på dette. Makan. Til slutt, hvorfor klarer du aldri å komme til avtalt tid? Trening, kamp, alt egentlig. Det går rykter om en velfylt bøtekasse skjønner du..

– La meg snu det på hodet; jeg skjønner egentlig ikke hvorfor folk kommer ti-femten minutter før tiden, når de aldri klarer å levere på bana. Når det gjelder bøtekassen føler jeg et visst ansvar som partykomité. Selv om vi drar inn godt med midler, vet jeg at utlendingen tross et tilnærmet grunnfag i matematikk er elendig til å regne når han er på en snurr, slik at det trengs alltid mer cash…

God innstilling. Utlendinger kan vi i hvert fall ikke stole på. Takk for praten.

1 Comment on Rundens profil mot Lillestrøm2 – Gjermund

  1. Gratulerer. Du settern i morra! Jeg kan forresten avsløre at jeg har lært meg Kubakken-sangen nå-tror jeg..Sliter dog fortsatt med Dagrun-sangen

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.