Rundens profil mot Nor922: Gjermund

Kampen mot Nor922 var en opptur innsatsmessig for Kubakken. Vi blødde for drakta, og etter hvert som kampen satte seg, begynte vi å spille god innebandy. Det var mange gode prestasjoner i Drammen. Rune var endelig tilbake i scoringsform. Vi var en stund litt usikker på om han hadde lagt igjen scoringsformen i Ljubljana. Rune har et ekstremt høyt nivå, og det er godt å se at han er tilbake. Det var også gøy å se Petter gjøre debut med glans.

Her var det flere gode kandidater til rundens profil, og det var ikke lett å plukke ut noen for redaksjonen. Valget falt på vår solide venstreback, sjølveste Gjermund aka akuttdriter’n med den litt rare innebandystilen, som spilte en meget solid og trygg kamp mot et meget teknisk godt lag. Grattis Jerry. Vi tok en liten prat med vår yngste mann.

Rundens profil, Gjermund. Som alle andre sportsjournalister spør vi selvsagt; Hva føler du nå?

-Lagspiller som jeg er, må jeg jo bare få sagt at det er hyggelig å bli satt pris på, men så lenge laget taper, kan jeg ikke være fornøyd. Jeg betyr jo ingenting i denne sammenheng. Eller så kan jeg jo være ærlig, og konstatere at dette er det viktigste som har hendt meg i år, og at det er dette jeg spiller for.

Presterer jeg nok over tid, regner jeg også med å bli plukket opp av en bedre klubb, gjerne i 1. divisjon. Hørte rykter i jula om at det snakkes svært positivt om meg i Ajer-miljøet på Hamar, og at flere speidere møtte opp forgjeves på Hedmarkstoppen for å få et glimt av det unge talentet som har spiret lenge i Kubakken nå. Mens Kubakken er nok et synkende skip, spesielt med de disposisjonene treneren står for. Men regner med at at sportslig utvalg snart tar tak, og at Kubakkens svar på Roy Hodgson ikke blir sittende lenge. Men sånn går det når du ikke bruker meg nok.

Eivind Hodgsen Frogner ja. Klinger bra det. Kubakken tapte, men det var knepent mot 2.divisjons klart beste lag. Hva var du mest fornøyd med?

– Her står jo egentlig høydepunktene i kø. Én lompe som faktisk traff mål er jo absolutt ikke hverdagskost fra min side, i tillegg noterte jeg meg for kun én feilpasning, men den generelle følelsen av rimelig bra kontroll bakover nok det viktigste. Er vel dog symptomatisk at treneren ødela for null-bakover-statistikken min med selvmålet sitt. Men når til og med Martin Andresen har skjønt at han ikke burde bruke seg selv som spiller, er det vel på tide at enkelte andre i andre idretter følger opp… Vel, hvor var vi – jo, hva jeg var fornøyd med; det er vel ikke tvil om at en rekke veldisponerte rumpetaklinger gjorde det vel verdt å tilbringe fredagskvelden i Drammen, noe som ellers skal mye til. Ellers gleder det meg som veteran å se at enda ferskere fjes står frem; det er ikke tvil om hvor innebandytalentet ble utdelt i Hersleth-familien, for å si det sånn.

Det ryktes om en habil eldstebror også.. La oss prate om det alle vil høre mer om. Du måtte akutt drite i starten av 3.periode. Du slo ny rekord på ramma. Fortell, gjerne play by play?

– Her har det seg slik at andre periode bød på ekstra anstrengelser, ved at jeg, vel, måtte jobbe dobbelt så hardt for å holde tett igjen bakover. Dette var vellykket, dog slitsomt, men da endelig andre pause kom, fikk jeg ikke levert. Glad og fornøyd kunne jeg altså sette meg på utvisningsbenken da tredje periode begynte, men den ville spurten tvers over innebandybanen idét vi ble fulltallige, må ha satt igang noen kroppslige reaksjoner, som ikke lot seg motvirke, og jeg var pent nødt til å finne porselenet. Det var jo beklagelig at jeg etterlot de to andre backene i en slik situasjon, men tross alt var den eneste gangen vi tok ledelsen den lille perioden jeg var indisponert. Det var dog noe uutholdelig å skulle sitte slik for seg selv – uten avis – og høre jubel fra hallen, uten å vite hva som skjedde. Selv om det altså rakk å bli ett mål til hvert av lagene under dette mellomspillet, føler jeg det som en sterk personlig seier: jeg slo klokka.

Herlig, rett og slett herlig. Har du fortalt Stine om denne episoden? Er rammeavtalene i heimen avslørt? Vi snakker tross alt om en helt ny prosjekteringstid her.

– Når det gjelder denne episoden, er det helt essensielt å gjøre som jeg gjorde i andre periode: holde tett. Jeg vil nødig avsløre noe som kan forrykke balansen i familielivet. Rammeavtalene og prosjekteringstiden må for enhver pris beholdes.

Riktig, vi holder kjeft. Du har etterhvert fått stor kjennskap om Drammen og deres innbyggere. Hvilket inntrykk sitter du igjen med?

– De skryter jo av at det er blitt så fint langs elva der, men da er det jo pussig at man bare kjører tunnel fra man kommer inn i Drammen til man plutselig er i Nedre Eiker. Satt imidlertid på med Ola, som selv om han elsker bruer, er mer enn middels glad i tunneler, og han var svært fornøyd med denne delen av Drammens mer underholdende elementer. Det var jo både rundkjøringer, farger og skulpturer der nede i mørket. Når det gjelder innbyggerne, har jeg selvfølgelig positivt inntrykk av de ekte drammenserne. Men når det gjelder tilflytterne, er jeg noe mer skeptisk, både de aktuelle (høyere konsentrasjon av svensker enn på serveringsstedene på Aker Brygge), og de potensielle (litt for kaksige). Men alt i alt, klart det er fint i elvebyen Drammen, eller Nordens Venedig, som de ynder å kalle seg.

Skeptisk vi også, spesielt til de potensielle. Hvordan takler du 2.divisjon? Det er ikke mange år siden du knapt hadde rørt ei innebandykølle (Vi i Kubakken redaksjonen blir mer og mer imponert)

– Må vel ærlig innrømme, at når tempoet blir for høyt fra de mest tekniske og pasningssikre lagene, kan det være en smule utfordrende å henge med. Den første kampen mot Nor92 var vel symptomatisk i så måte. Men akkurat dette har jeg jo sett at det er flere enn meg som sliter med… Det eneste botemiddelet blir da å være destruktiv: dra tempoet ned, eventuelt gi motstanderen minimalt med tid og rom. Regner med at dette er en seiersresept også i 1. divisjon, når jeg har signert for Ajer.

Styret er i dialog med Ajer for å se på mulig løsninger. Vi skal i hvert fall ha noen kjegler…

Innebandystilen din er, la oss kalle den unik. Rompa ut og kølla fram. Hvor har du lært deg denne fascinerende stilen?

– Her er vel svaret enkelt: på Kubakken-festene.

Godt svar, og helt riktig svar. Forrige sesong spurte vi hva rundens spiller gjør før kampen. I år spør vi hva du gjorde etter kampen. Fikk du sove eller drømte du også om Rune?

– Etter kampen gjorde jeg det som burde være påbudt etter alle kampene, drakk øl med Kubakken-gjengen. Verdens beste kaptein leverte også varene i bilen på vei hjem, og kunne trekke opp fire IPA fra sekken sin; disse var jekket opp og skålet med før vi hadde forlatt Nedre Eiker. Selv om jeg til slutt ikke sov søtt, men heller fikk mareritt av stedet vi endte kvelden (Memphis), var det jo absolutt en bra fredag.

Det er kapteinen sin det! Til slutt, har du gjort noe fornuftig i dag?

– Utover å svare på disse spørsmålene, har jeg da ikke fått tid til noenting. Makan til effektivitetsjag det tydelivis er i privat sektor. Nå er det forøvrig lunsj, så nå må jeg avslutte.

4 Comments on Rundens profil mot Nor922: Gjermund

  1. Haha! For et utrolig syn på benken, ass. Stakkars gutt. Så ut som han virkelig hadde det vondt.

  2. Jeg er redd Ajer ikke har økonomi til å hente en spiller av ditt kaliber Gjermund. Uansett har du stått for årets prestasjon med å levere under press og det på rekordtid!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.