Rundens profil mot Ski – Jostein

Jostein i aksjon under SLO Open 09

Mandagens kamp mot Ski var en skikkelig neglebiterkamp for en av redaksjonens medlemmer. Nesten tøffere å se på enn å spille. Men Kubakken leverte som vanlig en skikkelig rysare og en herlig lagmoral. Kjett lag. Det har etterhvert begynt å bli en vane at vår keeper spiller solide kamper, men i denne kampen var han helt fantastisk og han hadde mange fantastiske feberredninger, krydret med generelt trygt og godt spill. For første gang i rundens profil historie går vi litt utenom vår uskrevne regel, og gir rundens profil til samme person to ganger ila en sesong! Men det kunne ikke være mer fortjent enn akkurat nå. Vi tok en prat med vår keeper, Jostein.

Hvordan føles det å bli rundens profil for andre gang denne sesongen?

Det er vanskelig å sette opp mot hverandre såklart, blir som å sammenligne OL-gull på en måte… Til eventuelle talentspeidere og elitetrenere; jeg kommer til å avslutte min karriere i Kubakken IBK så det er ikke noe vits å ringe meg på telefon 40841956 eller sende mail til jostein@kubakken.com eller kontakte klubbledelsen (http://www.kubakken.com/kontak-oss/) for en eventuell overgang. 

Riktig ja. Du hadde mange fantastiske redninger. Vi i redaksjonen husker spesielt to. Den i 1.periode hvor du sklir over og redder med beina, og den helt i sluttsekundene hvor du refleksredder med hånda. Hvor digg er det med slike redninger?

Jeg har, tro det eller ei, scora 10 mål for Kubakken som utespiller. Et par med beina, og en med puppen, men mål er mål. Dessuten tronet jeg jo lenge (nesten ett døgn) som toppscorer i Slovenia, med Kubakkens aller første mål på kontinentet… så jeg kjenner jo følelsen av å score. –Men jeg tror jammen meg at en skikkelig fjernsynsredning kan beskrives som hakket bedre. Spesielt var jeg fornøyd med den i 1. periode når Ski-gutta var halvveis over vantet for å feire.

Herlig. Vi i Kubakken synes du har vist deg fram som en av de klart beste keeperne i årets 2.divisjon. Hvordan synes du selv sesongen har vært?

Hold på hatten folkens, det er fortsatt et stykke igjen å gå! Spesielt Coach må roe ned skrytinga av kjiper’n sin, det så vi jo mot Ski. Eivind ble utvist, også sitter’n å skryter til sekretariatet om at ”kjipper’n vår er det INGEN som scorer på!”. Tre sekunder etter er jeg på svømmetur, og ballen ruller inn mellom beina mine…

Men jo da, det har gått over all forventning det her. Trodde jo karrieren var over da jeg ødela ankelen min, men det er utrolig hva vi handicappede kan få til med litt trening. Någle trist at jeg ikke fant ut av dette med innebandy litt før…

Aldri for sent. Lone er tatt ut på A-landslaget og hun begynte også seint (Red. grattis Lone, velfortjent!). Vi har spilt to kamper i 2011. Hvordan synes du vi utespillere har prestert?

Jeg syns det er veldig bra! Vi hadde en litt lei avslutning på tjue-ti, med lite mål og enda færre poeng. Mot Nor92 Tigers 2 (kjett navn!) så bestemte vi oss for å gå ut å gjøre som vi kan best; jobbe hardt og ha de moro. Det fungerte strålende, og det var vel en av våre beste matcher. Mot Ski kunne det gått alle veier, men vi viste god moral mot slutten når vi, som så mange ganger før, henta inn poeng helt på tampen. Moro er det også med Hersleth 1, som kommer til å bli en kjempesignering for Kubakken!

På lørdag møter vi Fjerdingby II. Forrige gang møtte vi et stjernespekket lag, med bl.a. landslagskeeperen. Hva tror du vi kan forvente denne runden. Vinner vi?

Alt kan skje der, det kommer jo an på hvem av de som orker å spille også, ettersom elitelaget til Fjerdingby spiller før oss. Jeg holdt nullen mot Ferdingby sist, så om vi klarer å sette er par i nota bør det gå veien!  Jeg har faktisk trua, lørdagsmatch og øl-tørste Kubakken-spellere er en giftig kombinasjon!

Lørdagsmatch er gøy. Vi går for seier! Hva skal du på fredag? Du sier selv at du er best med litt tømmermenn som danskene kaller det.

Dennes sesongen har vist et par ting… blant annet at man beveger seg på en knivsegg når det kommer til inntaket dagen før. Det tror jeg Coach kan skrive under på, etter at vi skulle prøvesmake årets aquavitt, og det endte med 12 i sekken dagen derpå. Vi har i tillegg også vært velsignet med et par mandagsmatcher, og der har jeg følt en viss kontroll selv bare med kaffe i kruset, så jeg har faktisk tenkt å ta det helt med ro. Moder’n kommer på middag, så det blir pannestekt Lofot-skrei med. -Om ikke moder’n klinger alt for mye i glasset tror jeg at jeg skal være fin i formen til macth.

Høres fornuftig ut. Ta med Coach også så han ikke går på en smell. Ikke nok med at du er keeper, du er også mannen bak vår fantastiske hjemmeside. Har du noen nye funksjoner på trappene?

Ja… nei… asså, etter at Høybråtens Klovner vurderte det som helt innafor å ta en CTRL+C – CTRL+V av våre nettsider når de lanserte ”nye” nettsider i vår, så er det vel kanskje på tide å ta en liten dugnad der igjen ja…

Årets frekkeste fra HSIL, men ingen overraskelse. Til slutt, og noe helt annet. Blir det noen pokaler på Spurs i år? De har en tendens til å rote det til hvert år..

Nei.

Helt enig! Takk for praten.

11 Comments on Rundens profil mot Ski – Jostein

  1. Grattis Jostein, dette var meget fortjent. Du spilte en helt fantastisk kamp, beste keepern i byen.

  2. Grattis Jostein. Kongekamp. Fortsett sånn så blir du ratt første mann til å bli kåret 3-4-5 ganger til rundens profil i en sesong.
    Skal seff gi deg konkurranse…

  3. Er ikke ofte du redder mål, men den ene i 1. var jo nettopp det. Alle kan redde skudd men ikke mange som redder mål! wp gg!

  4. Hørt i sekreteriatet “Han keepern der, er han også sånn Hamargutt? Er jo helt sinnsyk jo!” (Tre sekunder senere ligger ballen i mål) “Opp i bringa Jostein!!”

  5. Rundens profil to ganger på en sesong; skulle nesten ikke være mulig å være så god.

  6. Meget fortjent Jossi! Du er ei viktig ku på alle områder, på og utenfor bana!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.