Sommertrening

Med bare noen få treninger igjen før Jordalhallen tar sommerferie, og bikinisesongen rett rundt hjørnet, er det på tide å lufte muligheter for å holde formen ved like. Her drøftes noen alternativer!

Et godt og enkelt alternativ er løping. Det kan være hyggelig å ha noen å løpe med, og kanskje er det enklere å komme seg ut av sofaen hvis man har fast tid og sted. Foreløpig foreslås torsdager kl 1900. Oppmøte er nederst i parken på St.Hanshaugen, ved den lille dammen. Vi drar i gang allerede denne uka, dvs sjølveste Kristi Himmelfartsdag. Vi kan veksle mellom rolige/ lange økter og mer intense/ korte intervalløkter, avhengig av folks ønske og dagsform.

Mange liker å ha en ball å løpe etter når de skal trene. På sommeren, uten hall, er jo da fotball et glimrende alternativ. Her er feks Voldsløkka et ålreit sted å sveive i gang et løkkeslag. Her blir man kanskje nødt til å organisere litt mer fra gang til gang, slik at man får til lag. Hvis noen føler seg kallet og/ eller inspirert er det bare å si fra – det er helt sikkert flere Kugutter som kunne tenkt seg å leke med ball med lær på også!

For de som liker lengre økter kombinert med naturopplevelser utover det St.Hanshaugen kan by på, er sykling i marka digg. Gi lyd hvis du vil ha selskap.

Motivasjonen for å trene litt i sommer bør vel være grei. Nå er vi jo i relativt ok form, etter en lang sesong med treninger og kamper. Da er det kjedelig å falle tilbake til sofa-nivå i løpet av sommeren, og litt vedlikehold holder lenge i så måte. Dessuten blir det ikke så tungt å komme i gang igjen når sesongoppkjøringen starter i august. Ljubljana er et første innebandymål for noen, og de som har vært med før vet at det krever litt kondis å stille frisk og rask i kamp etter kamp i 30 varmegrader. Ellers har det blitt luftet en ide om å ha enda et mål å strekke seg etter: Oslo Maraton 26. september. Her er det kanskje ikke så mange som gidder å løpe en hel maraton, men det er mulig å stille på startstreken for 10 km og halvmaraton. Kunne vært morsomt å få testet seg mot klokka og gode lagkamerater?

Ellers er det bare å lufte ideer, diskutere tidspunkt og avtaler og utfordre medspillere i kommentarfeltet under.

14 Comments on Sommertrening

 1. Jeg er med på alt! Bare å gi lyd, så blir jeg med hvis det passer. Og jeg vurderer halvmaratonen 26. september (hvis det ikke er match-dag, da). (Og så vurderer jeg Nøklevann rundt i oktober – kult hvis flere vil være med.)

 2. Bortsett fra førstkommende torsdag er jeg med på løping på torsdager og gjerne også en rolig langtur i ny og ne.

 3. Er klar for sommertrening selv. Vurderer halvmaraton også, ingen aning hva som skjer med kroppen etter mila men kommer vel i mål tilslutt. Hvor langt er nøklevann rundt?

 4. Jeg er også litt usikker på det med halvmaraton vs 10 km, men det hadde jo vært litt artig å teste seg på en litt lang distanse. Nøklevann rundt er 9,7 km, visstnok relativt kupert. Noen bets?

 5. Hei guys,
  Espen told me about your amazing motivation to train for the halv maraton. I just suscribe to it, so i’ll be in for some training session begining of september. Who’s next ? Gratulere med dagen !

 6. Bra, Chris! Fint å ha med en som har løpt langt før.
  Siden det var Kristi Himmelfart, og folk var ute og reiste og greier, godtar jeg at jeg var alene på trening på torsdag. Men denne uka satser vi på at det blir med en hel gjeng!

 7. Det er opphørssalg på Nike Store i byen frem til lørdag. 500 spenn for et par frekke løpesko, 70-80% på alt ellers.

 8. I dag er det løpetrening på St.Hanshaugen – bare å møte opp for de som har lyst.

  Og for de som vil løpe halvmaraton: Vær klar over at det er satt en grense på antall deltakere på 8000. I fjor var det 6100 som stilte på distansen, og med så mye oppmerksomhet rundt trimming og konkurranser som det er om dagen kan det jo hende at det er mange fler som vil være med i år. Altså: Ikke vent for lenge med å bestemme deg for å bli med! Se http://www.oslomaraton.no/uSiderInfo.htm

 9. Løping i dag. Gi beskjed til Espen om du er med. Og så kan vi diskutere om vi løper rundt Sthanshaugen eller opp en fin bakke på Bjølsen.

 10. Mange som er med? Passer stort sett dårlig for meg på torsdager men stiller hvis jeg kan.

 11. Jeg har ikke tid til å løpe i morgen, torsdag, men tar en tur i kveld, ca kl 19. Send en sms hvis noen vil være med!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.